Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
verbalni okršaj

Kosor Lovriću: Ne glumite, dajte ostavku na mjesto predsjednika Cibone!

Cibona
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
25.07.2014.
u 14:22

– Tko ste vi!? Da ste častan čovjek, dali biste ostavku kao što ste i obećali. Pitajte igrače što misle o vama i dajte ostavku – zagrmio je predsjednik Skupštine pročelniku za sport i predsjedniku kluba, koji tvrdi da je Grad smanjio dug Cibone na 20% onoga iz 2010.

Financijske dubioze košarkaškog kluba Cibona uzrok su žestokog sukoba između zastupnika i Ivice Lovrića, predsjednika Cibone i gradskog pročelnika za sport.

Povod za raspravu bila je „protokolarna“ odluka kojom se trebala ukinuti prodaja jedne zemljišne čestice Gradu jer je pogrešno napisana u prijašnjoj odluci, tj. nije pripadala klubu. Najžešće je zaiskrilo između Lovrića i predsjednika Skupštine Darinka Kosora koji je Lovrića optužio da „iznosi neistine“ i da nije častan.

Osvojili šest trofeja

– Postoji zapis predsjednika kluba otprije mjesec dana iz Hrvatske uživo gdje on kaže da je Cibona dužna 15 milijuna, a u tom je trenutku bila dužna više od 70 milijuna kuna. Vi ste zadnji koji možete nuditi mjesto predsjednika. Tko ste vi?! Da ste častan čovjek, dali biste ostavku kao što ste obećali. Pitajte igrače i trenere što misle o vama i dajte ostavku! Nemojte glumiti ni pročelnika ni predsjednika – kazao je Kosor Lovriću nakon što ga je ovaj pozvao da postane predsjednik Cibone.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Patrik Macek, Davor Puklavec/Pixsell

– Ako ste spremni pomoći, uključite se, budite predsjednik. Lako je docirati. Oni koji sada pokazuju skrb nisu se prije oglasili da pomognu. Oni koji su doveli Cibonu u ovu situaciju opet pokazuju želju da se vrate – kazao je Lovrić pozivajući političare da ne koriste Cibonino ime za samopromidžbu.

Ako ste spremni pomoći, uključite se, budite predsjednik. Lako je docirati. Oni koji sada pokazuju skrb nisu se ranije oglasili

Ivica Lovrić

predsjednik KK Cibona i gradski pročelnik za sport

Dug su sveli, kazao je, na 20 posto onog koji su zatekli u prosincu 2010., a koji je bio gotovo 110 milijuna kuna. Gradska skupština, nastavio je Lovrić, 3,5 godine nije rješavala probleme u Ciboni, a on sa svojom ekipom u 3,5 godine nije stvarao novi dug, osvojili su šest trofeja i ulazak u Euroligu.

Podsjetio je i na prijavu koju je gradonačelnik Milan Bandić podnio protiv bivše uprave kluba, a na koju nije bilo reakcije nadležnih institucija. Istodobno je Kosor, koji je pozvao DORH u Cibonu, kazao da je dobio odgovor kako će istraga biti obavljena.

“Prevarili ste nas”

Andrija Mikulić (HDZ) optužio je Lovrića za kazneno djelo obmane jer su zastupnici 31. svibnja donijeli odluku kojom Ciboni omogućuju prihod od 43 milijuna kuna. – Bili smo izmanipulirani, odlučili na pogrešnom činjeničnom stanju. Takva odluka nema legitimitet – kazao je Mikulić.

Komentara 7

PA
partibuzin
16:05 25.07.2014.

Ma za kog se predstavlja taj Lovrić, otkud je taj došao i po čemu je on zaslužan da bude predsjednik Cibone...pokazao je da je nesposoban, ima zaslužnih i iskusnih ljudi da vode Cibonu, Lovriću makni se...

DA
darwil
09:24 26.07.2014.

Jedno je sigurno,ovaj Lovrić je pozer,koji će na kraju biti glumac kao onaj Čutura. Sporta više ni u školama,ni u vrtićima ni u klubovima.Nekad su se u gradu tjedno održavala srednjoškolska takmičenja u svim sportovima,u vrtićima samo pretila djeca,klubovi propadajuju jer se lova troši na fontane,službena putovanja po svijetu beskorisna,velike plaće i višak radnika u Gradu i Holdingu,izmišljena radna mjestamjesta,donacije u BIH,promašene investicije itd itd. Lovrić nije napravio ništa ama baš ništa u svojoj domeni kao ni onaj Prežigalo,pa najbolje da Lovrić glumi u Prežigalovom komadu koji se sprema "Sve je to velika prevara"

PI
pila47
10:53 27.07.2014.

E moj Kosoru,pa ti glumiš već 20god. a još si uvijek tu,makar ništa vrednoga nisi napravil u tih 20 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije