Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Košarka u Areni veseli i navijače i ugostitelje

09.09.2015 .,Zagreb., Navijaci Slovenije i Grcke ispred Arene prije njihove itakmice na EuroBasketu2015. Ugostitelji okolnih kafica hvale slovenske navijace kao dobre goste. Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
10.09.2015.
u 11:00

Na utakmicama cijele obitelji, druže se Slovenci i Hrvati...

Ponovo je živnulo oko Arene!

Eurobasket vratio je onu vrevu kakva je vladala za brojnih koncerata i Arena Ice Fevera i to na najbolji mogući način. Kolorit nacionalnih boja sjaji se još od subote oko najveće naše dvorane. Jučer je u rano popodne na utakmicu s Grčkom pristigao novi kontigent slovenskih navijača koji su "aterirali" vlakom na Remetinec odakle su pod paskom interventne policije u urednoj i discipliniranoj koloni usmjereni prema Areni, gdje su se veselili na sve načine. Da je Eurobasket i obiteljski praznik, dokazuje obitelj Jazbec iz Novog Mesta.

–Stigli smo autom a ovo nam je druga utakmica, bili smo na našoj prvoj. Atmosfera je sjajna, nikakvih problema nismo imali, sve je odlično organizirano, a nije nam ni previše skupo, govore dok nama pogled skreće prema ipak rjeđim grčkim navijačima. Georgios i Labros rade u Ljubljani, inače su iz Atene, a ovo je bila sjajna prilika da vide svoje na djelu.

–Pa to je tek sat vremena automobilom. Žao mi je prijatelja Slovenaca, ali - mi danas dobivamo!, govori Labros, iako Andrej iz Maribora iz susjedne grupe Slovenaca, gromko poručuje suprotno. Labrosu i Georgiosu pridružila se i grupa Grka koja je u Zagreb iz Kavale stigla preko Primorja.

–Bili smo na Plitvičkim jezerima, Rovinju, Poreču, u Zagrebu smo samo za utakmicu. Hrvatska nam se zaista svidjela, govori Theo. Eurobasket nikako nije htjelo propustiti ni troje mladih Slovenaca, Vesna, Vanja i Enej.

– Sad smo stigli iz Novog Mesta autom i zbilja je fantastično. Karte nemamo, gdje ih možemo kupiti?, pitaju nas. Osim navijača dobro su raspoloženi i lokalni ugostitelji. Zvonimir Radovečki vlasnik je kafića Positivo.

–Nikakvih problema nisam imao, troše puno, sve plaćaju u kunama, sve je na razini prijateljske zafrkancije. Eurobasket je puno podigao promet, ali koncerti su još top događaji za ugostiteljstvo, kaže Zvonimir, a da incidenata nije bilo potvrdili su nam i pripadnici interventne policije MUP-a. I Living Room u Areni imao je rekordan promet.

–Najviše je Slovenaca i Makedonaca, ali svi se navijači druže sa svima bez incidenata, kaže Veronika Briški iz Living Rooma. U jednom od kafića na Laništu, Piccolu, rade Marija i Darija koje kažu da se Slovenci uvjerljivo najglasniji.

– Zezaju nas da smo kazališna publika i da su najbolji navijači oni. Najviše naručuju točeno pivo, a imali smo tek jednu situaciju kada su bili preglasni, pa se pojavila policija, kažu djevojke.

Inače, stanovnici naselja oko Arene ne žale se na navijače, kako nam kaže Neven Bojčić.

–Bilo je i dosta Makedonaca, a vidio sam i Nizozemaca. Nemamo problema ni s kim, navijači su tu zbog natjecanja, ne zbog nas lokalaca, kaže Neven.

Komentara 1

KO
Komacero
11:42 11.09.2015.

Laniste i Arena odraz hrvatske kulture i lose arhikteture

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije