Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanari ogorčeni

Korisnici socijalnih stanova: Pošteno živimo i zarađujemo

novi jelkovec
Petar Glebov/PIXSELL
25.04.2013.
u 14:04

Zašto gospoda nisu kupila stan na Pantovčaku? Neka im je Josipović susjed ako im je ispod časti Novi Jelkovec, poručuju stanarima koji su se žalili

Ljubica je imala 2500 kuna plaću. Više od 30 godina radila je u Kamenskom. Silno je željela imati nešto svoje, barem dvadesetak četvornih metara, gdje će živjeti s obitelji. Kada je u banci pokušala zatražiti kredit, tamo su je, kaže, ismijali. Danas živi u socijalnom stanu u Novom Jelkovcu. Ne srami se toga, ali je ljutita na stanare koji kroz medije prozivaju socijalu da je problematična, neradnička i da ih treba iseliti.

I moj muž je diplomirao!

– Zašto gospoda nisu kupila stan na Pantovčaku... neka im je Josipović susjed ako im je toliko ispod časti živjeti u Novom Jelkovcu. Bila sam bijesna kao ris kada sam pročitala da se stanari koji su kupili stanove žale da ih je previše podijeljeno sirotinji, a da bi trebali useliti akademski obrazovane građane – kazala je Ljubica te dodala da je njezin suprug diplomirani politolog. 

Ksenija je samohrana majka dvoje tinejdžera. Radi u kuhinji u jednoj bolnici. Sin i kći dijele malenu spavaću sobu, a ona spava u dnevnoj sobi. Pošteno, kaže, radi, živi i ne žali se. 

– Ovo naselje nije savršeno, ali nije ni toliko problematično kako se prikazuje – kaže Ksenija. 

Podsjetimo, prije mjesec dana stanari Novog Jelkovca koji su kupili stanove pokrenuli su zahtjev za zaštitu prava na dostojanstven život. 

Reakcije političara 

Poručili su da su zadovoljni naseljem, ali ne i podjelom stanova, što je dovelo do getoizacije socijale. Podržao ih je kandidat SDP-a za gradonačelnika Rajko Ostojić koji je predložio da se tamo stambeno zbrinu znanstveni novaci i drugi članovi akademske zajednice. U priču se uključio i gradonačelnik Milan Bandić koji je održao sastanak s predstavnicima stanara Novog Jelkovca i predstavnicima romske nacionalne manjine.

Postigli su dogovor. Izravna autobusna linija od naselja prema centru grada, 24-satna policijska ophodnja, dodatno uređivanje okoliša, gradnja obrazovnog kompleksa, kazne za one koji ne plaćaju režije i remete mir neke su od dogovorenih aktivnosti.

>>Revolt stanara: Smeta nam kad govore da smo sirotinjsko naselje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije