Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasjeda u Maksimiru

Komunalci i policajci u jutarnjim satima vrebaju još pospane šetače pasa

pas povodac
Foto: Marko Prpić/Pixsell
27.05.2016.
u 08:00

Dio šetača žalio se na to što se psi šeću bez povoca pa su dosad neučinkoviti komunalci u pomoć pozvali pojačanje radi kažnjavanja

Dvaput tjedno komunalni redari u pratnji policajaca odnedavno odlaze u Park-šumu Maksimir i u zasjedama hvataju vlasnike kućnih ljubimaca koji ih ne vode na povocu ili ne počiste nakon što obave nuždu.

Akcija je dogovorena nakon što su se u više navrata građani žalili Odboru za predstavke i pritužbe u Gradskoj skupštini na kojem je ustanovljeno da u godini dana u četvrtima Maksimir i Gornji grad komunalni redari napišu tek jednu kaznu. Inače, u Zagrebu je više od 50.000 pasa, a samo 255 kazni ispisano je lani. Iz Komunalnog redarstva pravdaju se da su često na terenu, no da im vlasnici ljubimaca ne žele dati osobne isprave te da najčešće pobjegnu jer ih oni nemaju ovlasti zadržati.

Baš su zato i organizirane jutarnje akcije s policijom dok su građani još pospani i dok ih se lakše može zadržati. Inače, u Maksimiru postoji dio parka na kojem je dopušteno šetanje pasa bez povoca – to je velika livada, na zelenoj površini omeđenoj Maksimirskom cestom i Hondlovom ulicom i na prostoru zapadno od Mandlove ulice na uglu s Maksimirskom cestom, dok na drugim dijelovima njihovo puštanje u igru nije dopušteno. 

Zanimljivo je i da je sve do prije 20-ak dana bilo zabranjeno puštati i pse s povoca na zelenoj površini između Ulice Hrvatskog sokola, Ulice Hrgovići i Aleje Matije Ljubeka na Jarunu, iako je riječ o livadi koju su građani koristili isključivo za tu namjenu. To je napravljeno tek nakon peticije 700 građana pa se kućni ljubimci bezbrižno smiju pustiti na 70-ak lokacija u gradu.

>>Stanovnica Knežije: Želimo park za naše pse!

Komentara 34

Avatar Honduras
Honduras
09:09 27.05.2016.

love "pospane" vlasnike??? kakve veze ima što su pospani??? to je njihov problem. paonta je u tome da puštaju pse tamo gdje je to zabranjeno, gdje se igraju djeca. i psi zagađuju ta mjesta. naravno da vlasniek treba kazniti. pa makar bili i "pospani". ovaj novinar bi se trebao malo kontrolirati što piše.

SK
skakavac20
11:53 27.05.2016.

Imam dva psa,secem ih na povodcu,skupljam drek nitko mi nikaj nemre.

JU
jurayy
08:14 27.05.2016.

Živina mora biti 24 sata pod nadzorom a pogotovo ovi koji drže pse po stanovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije