Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometni terminal nema nijedno sjedalo

Klupe na Savskom mostu postavili privremeno, a one su još na okretištu

12.10.2015., Zagreb - Privremene sjedalice i dalje stoje na okretistu Savski most. Rad 'Zicni se' autorica Katerine Duda i Vlatke Blaksic odabran je na javnom natjecaju projekta Ars Publicae u sklopu programa Tromostovlje, a izveden je svega na jedan dan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
13.10.2015.
u 09:45

Inicijativa je pokrenuta u sklopu programa Tromostovlje, kojim se zagovara i formiranje Savskoga trga

Okretište autobusa i tramvaja na Savskom mostu već godinama nema klupice za one koji tamo čekaju javni prijevoz. Zbog toga su u sklopu projekta ARS PUBLICAE i programa Tromostovlje odlučili postaviti privremene montažne klupe imena "Zicni se!" autorica Katerine Duda i Vlatke Blakšić. No, ono što je trebala biti privremena intervencija postavljena na jedan dan - 1. listopada, postala je, čini se, stalni postav na Savskom mostu.

–Prema procjenama ZET-a frekvencija putnika na terminalu Savski most je od 20 do 25 tisuća putnika dnevno što ga čini jednim od ključnih zagrebačkih terminala. Unatoč visokoj frekvenciji prometa, taj prostor potencijalnog budućeg Savskog trga koji danas zauzima okretište nikad nije adekvatno uređen te je gotovo u potpunosti zapušten, bez temeljne komunalne opreme i osnovnih potreba - objašnjavaju iz Udruge za intedisciplinarna i interkulturalna istraživanja, pokretača programa Tromostovlja. Tim programom zagovara se formiranje Savskog trga, a bave se prostorom povijesnog izlaska Zagreba na Savu. Klupe su za postavljanje bile spremne još u lipnju, no dug proces ishođenja dozvole odgodio je realizaciju.

Komentara 2

DO
dopula
19:05 13.10.2015.

četiri mjeseca za dozvolu!? sramotna država...

Avatar ankabutorac
ankabutorac
13:08 13.10.2015.

Postavite jos vise klupica da se imamo kam zicnut....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije