Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RUDAMA

Klizište kod Samobora presjeklo tok potoka

klizište
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/16
14.09.2014.
u 16:13

Policija je izvijestila da se radi na sanaciji klizišta

U Rudama nedaleko od Samobora klizište je presjeklo tok potoka Gradne. Policija je izvijestila da se radi na sanaciji klizišta.

Kata Kelečić iz Ruda za 24 sata ispričala je kako ju je oko 2 sata probudila tutnjava kada se brdo s oko 100 kubika zemlje sručilo na garažu njezine kuće, u kojoj živi s kćeri i unukom.

- Što da vam kažem, vidite sve i sami. Neću im dati da mi kopaju kroz dvorište - ljutila se baka Kata, koja je prvo odbijala napustiti svoj dom. Njezina kćer i unuk bili su u takvom šoku da je intervenirala i ekipa Hitne pomoći.

Kakvu je štetu klizište izazvalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

>> Visoki vodostaj: Sava se na nekoliko mjesta podzemnim putem probila u Kajzericu!

>> Gradonačelnik Karlovca: Knjige posljednjih 500 godina ne bilježe ovakve vodostaje

Komentara 2

DA
danijelrukavina4
20:33 18.09.2014.

Moj pokojni otac je negdje krajem 90-tih i početkom 2000-tih pokušavao nekoliko godina nešto napraviti za češku firmu Algon koja je ta klizišta rješavala sa kvalitetnim i jeftinim gabionskim konstrukcijama. Ne znam na koliko adresa nije sve bio, ali nije napravio puno, tako da su se nakon par godina povukli. U HAC- u su uvozili nekakve smiješne mrežice iz Italije. Uglavnom, moglo se puno toga riješiti jeftinije i kvalitetnije. Česi su nudili čak i svoja geomehanička rješenja - doveli su i stručnjaka, inžinjera. Neka sada rješavaju gospoda. Problema sa klizištima biti će sve više.

DA
danijelrukavina4
20:34 18.09.2014.

Za "naše domoljubne stručnjake", ljubitelje Talijana (Eura) - uguglajte "Algon + gabiony reference", pa pogledajte kako su to radili "smiješni Česi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije