Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Kino Kalnik bit će kulturni centar, uređuje se šetnica u Jelenovcu

20.04.2015., Zagreb - Trazeci njegovu prenamjenu Darinko Kosor sa suradnicima obisao je devastirane prostore bivseg kina Kalnik. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
01.09.2015.
u 12:02

Za veće projekte koje financira Grad, kao za dvoranu u Mikulićima, dokumentacija u izradi

Kino Kalnik, potpuno derutan prostor kojem su prije 25 godina gravitirale tisuće Zagrepčana, do kraja godine trebalo bi krenuti u obnovu.

Početne grube radove, u koje ulazi rušenje unutarnjih zidova i izmjena krovišta, inicirat će gradska četvrt Črnomerec.

No, da se obnovi cijelo kino, potrebna su tri milijuna kuna, što bi se trebalo financirati iz gradske blagajne, no tog projekta u ovogodišnjem proračunu nema.

Suradnja s liječnicima

Projekt obnove kina već postoji, besplatno su ga izradili arhitekti s Črnomerca, koji žele da kvart konačno dobije mjesto za okupljanje. Kako kaže predsjednik Vijeća GČ Črnomerec Josip Jelić, u četvrti ne postoji kulturni centar koji bi služio svim tamošnjim stanovnicima, a to bi se dobilo obnovom kina Kalnik. Gradska četvrt pokrenula je i uređenje dječjeg igrališta u Ulici Graberje, nakon što su to zatražili građani na kvartovskoj tribini održanoj u veljači. U izradi je i projekt malonogometnog igrališta u istoj ulici, a realizirat će se iduće godine. Gotova je i dokumentacija za novu šetnicu od tri kilometra u park-šumi Jelenovac.

– Radovi kreću uskoro. Radi se o staroj šetnici koja je zatrpana zbog klizišta koje se pojavilo na jednom dijelu – kaže Josip Jelić. Pripremaju se i radovi na dječjem igralištu pokraj doma zdravlja na Prilazu baruna Filipovića.

– U suradnji s doktorima odlučili smo ga tamo napraviti kako bi se tamo mogli igrati i mali pacijenti i tako se osloboditi straha od liječnika. Naravno, igralište je namijenjeno i drugoj djeci iz kvarta – kaže Jelić. Zbog čestih prometnih nesreća pri spuštanju iz brdskih naselja, u rujnu će se postaviti i mjerači brzine u ulice Črnomerec, Vrhovec i Kustošijansku.

Novi drvored

Dobivena su i pozitivna mišljenja od svih gradskih ureda o raspisivanju arhitektonsko-urbanističkog natječaja za sportsku dvoranu u Mikulićima.

– Sportski klubovi nemaju gdje vježbati na području Črnomerca pa zagovaramo dvoranu koja bi se sagradila na gradskom zemljištu ispod Pongračeva dvorca koje se prema GUP-u nalazi u zoni sportske namjene – kaže Jelić. Novi će drvored sljedeće godine dobiti i Prilaz baruna Filipovića (južna strana od Vodovodne do Selske) te Kustošijanska ulica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije