Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos na liniji 269

"Kasnimo na posao jer ne možemo u pretrpan bus"

22.10.2014., Zagreb - Autobus linije 269 na autobusnom stajalistu Dubec.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
23.10.2014.
u 11:00

Iz ZET-a kažu da prema njihovim mjerenjima u autobusu nema previše putnika

Čekanje autobusa koji kasni, a u koji možda neće uspjeti ući jer je pretrpan, svakodnevica je građana Sesvetskog Kraljevca. Naime, autobusi linije 269 koji voze do Borongaja ne samo da ne voze dovoljno često nego su i premali da bi mogli primiti sve putnike. Najgore je ujutro, od pola 7 do 8 sati kada većina ide na posao, fakultet i u školu, no kako putnici kažu, to im najčešće – ne uspijeva.

"Trebaju voziti češće"

– Da se nadležni samo jednom provozaju rutom ovog autobusa, vidjeli bi što putnici svaki dan proživljavaju – opisuje Matea M., studentica Prometnog fakulteta koju smo zatekli kako u kišno jutro čeka autobus gotovo 15 minuta dulje nego što bi trebala.

Napominje kako je postalo normalno da se kasni i da putnici ne znaju hoće li stići na vrijeme.

Upravo su zato Sesvećani odlučili uzeti stvar u svoje ruke te su počeli potpisivati peticiju. Smatraju da bi autobusi trebali voziti češće, a ne kao sada svakih 15 minuta, barem u vrijeme najvećih gužvi.

– Situacija u autobusu je nepodnošljiva do Sesveta, kada dio putnika iziđe i ode na vlak, no prije toga ljudi uopće ne stanu u autobus – kazala je jedna putnica. Prisjetila se kako autobus jednom nije mogao krenuti jer je u njemu bilo previše ljudi, pa je dio putnika morao izići. Iz službe za mjesnu samoupravu Sesvete poručuju pak da nema potrebe da građani skupljaju potpise jer su već svjesni problema.

– Više od tri godine pokušavamo od ZET-a dobiti dodatne autobuse i više polazaka – kažu nadležni te objašnjavaju da svaki put dobiju isti odgovor – ni autobusa ni vozača nema dovoljno.

Ipak, predsjednik gradske četvrti Sesvete Marijan Tomurad očekuje uskoro rješenje problema zamjenom malih autobusa većima, možda već sljedeći tjedan.

Nadležni bez dogovora

– Početkom školske godine problem je opet došao do izražaja i mora se što prije riješiti – kaže Tomurad.

No, u ZET-u nemaju rješenje.

– Prema mjerenjima, nema previše putnika – odgovorio je na naš upit glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić. Tek kada smo ga upozorili da gradska četvrt već očekuje veće autobuse, najavio je moguće uvođenje dodatnih polazaka, no, kako kaže, ne zna se kada.

>>'Zašto ZET nije omogućio da pratimo stvarno kretanje vozila?'

Komentara 9

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:36 23.10.2014.

Pa prava je istina da autobusa i vozača zaista nema. Zadnji novokupljeni autobusi su stigli 2009. godine. ZET je u rasulu godinama. Zna se tko je kriv. Reducirane su linije 219, 220, 221, 268 kako bi se otvorile linije prema getu u Novom Jelkovcu. Kupljeni su loši autobusi na plin. Ova linija 269 bi trebala voziti do Sesveta ali je ukinuta subvencija Grada za prijevoz HŽ-om. Glasajte i dalje za Milana. Zato se i vozite tako kako se vozite.

SA
samojaija
14:52 23.10.2014.

ZETovci su vjerojatno i na linijama 161, 162 i 169 vršili svoja mjerenja. Također su izmjerili da nema previše putnika i da imamo u busu previše zraka pa su zaključali prozore - da nam slučajno koji putnik ne bi ušao kroz njega. Bolje da ostanu na stanici "kod ambulante" ili još bolje u Brezovici i na friškom zraku (jer nemaju polunadstrešnicu kao što imaju u nekim drugim selima). I nek uživaju dok ih auti špricaju kaljužom koja se ovih kišnih dana stvara na ovoj izrovanoj cesti (i tako već mjesecima).

Avatar fijolica
fijolica
14:34 23.10.2014.

Kako bi imali dovoljno novca za nabavu potrebnih autobusa i tramvaja kad sve troše na kontrolore! Usluga sve gora, cijene previsoke, kontrolora sve više. Baš njih briga za putnike! I životinje se (prema europskim odredbama) danas komotnije i "ljudskije" voze nego ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije