Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hura bura

Kartu centra Zagreba smjestili s unutrašnje strane – kišobrana

Kišobran karta
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
11.12.2014.
u 17:00

Novi suvenir u gradu u prodaji će biti na ljeto i koštat će 299 kuna. Osim kao zaštita od kiše, kišobran ljeti može poslužiti i kao suncobran

Kakav vam je to zgodan kišobran, gdje bih ga ja mogla kupiti – dvojcu iz studija za dizajn i razvoj proizvoda Luster na Trgu bana Jelačića jučer su, kad su otvorili svoj kišobran iznutra oslikan kartom Zagreba, prilazili brojni prolaznici s ovakvim ili sličnim pitanjima.

Umjesto magneta

Sve je zanimalo otkud im ideja da na unutrašnjoj strani kišobrana otisnu, kako je rekla jedna umirovljenica, “nešto čisto zagrebačko”. Ideja je, objašnjavaju odmah Suzana Mišić i Hrvoje Graf iz Lustera, došla gotovo slučajno.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

– Svi suveniri gotovo su jednaki. Magnet, majica, privjesak, to je otprilike ono što možete očekivati kad vam se netko drag vrati s puta. Mi smo željeli nešto posve drukčije pa smo se odlučili na ovu varijantu – objašnjava Hrvoje Graf nastanak kišobrana koji bi se na tržištu mogao naći sljedećeg ljeta. Kako kaže njegova suradnica Suzana Mišić, trenutačno su u pregovoru s pojedinim knjižarama i trgovinama koje su zainteresirane za prodaju njihova proizvoda.

– Osim što je autentičan suvenir, riječ je o kišobranu koji je gotovo neuništiv. Ručka je napravljena od drva u šest različitih boja ili je klasična metalna, dok su žice od fiberglasa i maksimalno savitljive, baš kao i “z zglobovi” koji onemogućavaju da vjetar preokrene kišobran – govori Suzana Mišić te dodaje kako su upravo iz tog razloga brend kišobrana odlučili nazvati Hura Bura. Ni bura mu ne može ništa, šale se iz studija Luster, dodajući kako će se njihov kišobran prodavati po cijeni od 299 kuna.

Širenje na obalu

– Do 50 eura nekako je prihvatljiva cijena turistima koji dolaze u Zagreb, a mislimo da će njih ponajprije zanimati ova naša karta unutar kišobrana, koja prikazuje širi centar grada, od Novog Zagreba na jugu do Opatovine na sjeveru, te od Trešnjevke na zapadu do Kvatrića na istoku – kazali su.

Naravno, govori dvojac iz Lustera, bude li upita za neki drugi dio Zagreba, on se lako može staviti na kišobran čija je dodatna posebnost i UV zaštita, pa u ljetnim mjesecima može poslužiti i kao suncobran. A iz Lustera ciljaju i na takvu varijantu prodaje budući da se žele širiti i na obalu.

Komentara 8

1A
1A
19:05 11.12.2014.

Odlicna ideja, za svaku pohvalu.

Avatar SrećkoRaspudić
SrećkoRaspudić
19:34 11.12.2014.

Ne znam koliko je upotrebljivo, ali odlična ideja.

CA
Cafa
17:36 11.12.2014.

Bura ne puše u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije