Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivanić-grad

Karta ZET-a i HŽ-a za studente 
i učenike mjesečno 182 kune

22.03.2010., Zagreb, Hrvatska - Na glavnom kolodvoru prigradski vlak napusta prvi peron. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
04.03.2015.
u 13:30

Mjesečne karte za ovaj prijevoz za radnike stoje 281 kunu, a za godišnje će morati izdvojiti 2830 kuna

Putnici iz Ivanić-Grada od 1. ožujka mogu kupiti zajedničku pokaznu kartu ZET-HŽ kojom se mogu koristiti u vozilima obaju prijevoznika. HŽ Putnički prijevoz, naime, uveo je 2. zonu do Ivanić-Grada.

Prvu zonu čine relacije Sesvetski Kraljevec – Dugo Selo – Ostrna, Odra – Velika Gorica – Mraclin – Turopolje, Podsused – Zaprešić (Zaprešić – Novi Dvori – Pojatno – Kupljenovo), Zaprešić Savska – Brdovec – Savski Marof – Laduč – Sutla – Harmica, Mavračići – Zdenčina – Desinec, dok druga zona uključuje Desinec – Jastrebarsko – Domagović.

Riječ je, naime, o Ugovoru o prijevozu putnika koji su sklopili Zagrebački holding, ZET i HŽ Putnički prijevoz, a na temelju kojega se primjenjuju zajedničke pretplatne karte za vožnju vlakom, tramvajem, autobusom i uspinjačom. Na zajedničkom sastanku Ivanić-Grada i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. krajem veljače je dogovoreno da će HŽ Putnički prijevoz uvesti 2. zonu do Ivanić-Grada. Prijevozne karte ZET-HŽ i željezničke mjesečne priključne zonske karte vrijede u 2. razredu vlakova svih vrsta na području svoje valjanosti. No, pojedinačne karte ne funkcioniraju na taj način.

Kako doznajemo iz Ivanić-Grada, cijene mjesečnih priključnih karata za 2. zonu za učenike, studente i umirovljenike iznosi 182 kune, a za radnike 282 kune, dok godišnja karta za učenike, studente i umirovljenike iznosi 1822 kune, a za radnike 2830 kuna.

Komentara 2

DU
Deleted user
08:58 06.03.2015.

Pa naravno, proglašenjem prigradskih naselja gradovima puno se toga poremetilo u javnom prijevozu.. danas npr putovanje od Trga bana Jelačića do Samobora i nazad košta 70- ak kuna... preskupo

RA
raikonen
14:09 04.03.2015.

obaju???????? oba,obadva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije