Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene od 10 do 175 kuna

Kamo na doručak u Zagrebu: Evo što je glavno na meniju!

Cup&Cake
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
17.08.2015.
u 15:00

Zagrepčani još uvijek nisu prihvatili trend da doručkuju izvan kuće

Izaći na večeru u restoran ili ručati izvan kuće te izbjeći dan u kuhinji Zagrepčanima nije neobično. No, kada je u pitanju doručak, Zagreb, slažu se ugostitelji, zaostaje za svjetskim trendovima.

– U Europi, ali i svijetu, sasvim je normalno prije posla sjesti na doručak u restoran. Ponuda je bogata, cijene nisu visoke, pa se isplati objedovati izvan kuće. Ipak, u Hrvatskoj je najvažniji obrok u danu i dalje pomalo zanemaren, a oni koji doručkuju ipak to čine kod kuće ili u hodu pojedu pecivo – govori Tatjana Mrduljaš, vlasnica Bistroteke u Teslinoj 14.

Ugostitelji šire ponudu

Bistroteka u ponudi, od kada je otvorena u studenom prošle godine, ima bogatu ponudu doručka koju stalno proširuje, a isto čini sve više restorana u centru grada. Provjerili smo stoga gdje se i što u Zagrebu može doručkovati, po kojoj cijeni te jesu li Zagrepčani već počeli prihvaćati trend koji im sugeriraju ugostitelji.

– U zadnje vrijeme nam na doručak dolazi sve više domaćih gostiju, posebice subotom kada je velika gužva. Ipak i dalje prednjače stranci koji su ovdje na godišnjem te koji imaju i više vremena za doručak – kaže Tatjana Mrduljaš. Slažu se s njome i ostali ugostitelji s kojima smo razgovarali.

– Na naš doručak dolaze isključivo turisti, kako gosti hotela tako i ostali. Zagrepčani jednostavno nemaju još tu naviku, a i preskupo im je objedovati u gradu – poručili su u Hotelu Dubrovnik. A Dored Najjar iz Kave Tave iskoristio je pak turistički razvoj grada za unapređenje ponude.

– Iako naš doručak vole i Zagrepčani, posebice mlađi, puno je više stranaca. Stoga u dogovoru sa zagrebačkim apartmanima prodajemo i vaučer za doručak turistima koji se može iskoristiti tijekom cijelog dana – rekao je Dored Najjar te napomenuo kako su stranci posebno oduševljeni zagrebačkim sirom i vrhnjem.

I vegetarijanski doručak

A primjer hotela i restorana koji su na svoj meni stavili i doručak, počele su pratiti i zagrebačke slastičarnice, poput Cup&Cakea te Choco cafea. Iako je ponuda i dalje veća od potražnje, ugostitelji su već počeli unapređivati ponudu kako bi privukli goste da doručkuju baš kod njih. Tako, primjerice, u Hotelu Esplanade pripremaju poseban doručak po narudžbi, po želji gostiju s posebnim režimom prehrane, poput vegetarijanskih jela i jela bez glutena.

>> Znate li zbog čega bi ove namirnice trebali jesti zajedno

Komentara 6

DU
Deleted user
20:36 17.08.2015.

175 kn za dorucak? Da li je ovo menu iz Remetinca. Tamo je naime drustvo koje si to moze priustiti!

Avatar utunelu
utunelu
08:22 18.08.2015.

ja ne zelim izlazit u grasd u kojem je korupcija glavni meni u kojem caruje neosudeni kralj korupcije!!

NO
nono
13:11 18.08.2015.

moja ekipa uredno doručkuje vani prije posla, menu...mali makjato,dupli pelin i tic-tac za desert

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije