Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazuju rezultate

Kamere 'uhvatile' bacače građevinskog otpada u šumi u Ježdovcu

ježdovec otpad
Foto: Stjepan Bubalo
1/3
01.12.2015.
u 09:55

Videonadzor uveden zbog odlaganja otpada na najvećem divljem deponiju u Zagrebu. U dva mjeseca snimljeno 25 prekršitelja, fizičkih i pravnih osoba, koje će biti i kažnjene

 Nadzorne kamere, postavljene prije dva mjeseca na ulazu u šumu u Ježdovcu, gdje je već godinama divlje odlagalište otpada, “uhvatile” su 25 fizičkih i pravnih osoba kako ilegalno odlažu građevinski otpad.

Kamere su zabilježile registracije vozila koja su ulazila puna građevinskog otpada te izlazila prazna, tako da su vozači jasno uhvaćeni u prekršaju i očekuju ih kazne – kazao je Mate Kraljević, čelnik komunalnih redara.

Videonadzor je u Ježdovcu postavljen upravo radi otkrivanja prekršitelja pa su snimljeni vozači jasna poruka svima da je došao kraj divljem odlaganju u Ježdovcu.

Komunalci će sve prekršaje uputiti građevinskoj inspekciji koja je nadležna za kažnjavanje, a Grad će odlučiti kako će se šuma očistiti od tona otpada i šute.

Riječ je o najvećem divljem odlagalištu u Zagrebu, veličine oko 125 tisuća kvadrata.

– Odlična je vijest ako su te ljude snimili i ako ih kazne jer sam i sam dobio informacije od građana da su kamioni ulazili unatoč kamerama. Nažalost, tek nakon što netko plati kaznu moći ćemo odahnuti – istaknuo je Ivica Živković, šef Mjesnog odbora Ježdovec.

Komentara 3

R0
R00kie
10:05 01.12.2015.

a nakon kazne ce odlagati otpad na odlagalista? hoce malo sutra, pronaci ce sumu bez kamere i bacaj buraz

SZ
slaven.zadravec
11:54 01.12.2015.

Možda da se zakonski predvidi oduzimanje vozila koje je sudjelovalo u divljenm odlaganju otpada.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
17:26 01.12.2015.

Šleper smeća treba istovariti u dvorište tih osobakoje su odgovorne za ilegalno odlaganje otpada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije