navigacija ZG Vijesti 66
Zelena čistka

Kajakaši iz cijele Hrvatske čistili Savu

Ni tmurno vrijeme nije spriječilo kajakaše da iz Save u tri sata izvade oko pet kubika smeća

Kajakaši iz cijele Hrvatske čistili Savu

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Ni kiša koja je uporno padala u nedjelju nije spriječila pedesetak kajakaša iz osam klubova iz cijele Hrvatske da se odazovu akciji čišćenja obala Save od Podsusedskog mosta do toplane pokraj Folnegovićeva naselja, u sklopu velike ekoakcije “Zelena čistka”.

– Za tri sata, na relaciji od mosta u Podsusedu do Vodoprivrede u Prečkom, skupili smo otprilike pet prostornih metara smeća. Podržavamo svaku akciju čišćenja, a i sami smo pokretači inicijative za čiste rijeke – rekao je Zdeslav Karlovac iz Kajakaškog saveza Hrvatske.

Ovo je samo jedna od akcija “Zelene čistke”, kojima se želi očistiti otpadom onečišćeno područje cijele naše države, a središnja akcija bit će u iduće subote, 21. travnja.

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Samo u Zagrebu ima više od petsto registriranih ilegalnih odlagališta, a Hrvatskoj više od 1400. Ima previše otpada u prirodi i želimo na to upozoriti – rekla je Ana Golja iz “Zelene čistke”.

Akcijom su pokrili sve županije, sudjelovat će više od pedeset gradova, a sve je organizirano u suradnji s lokalnom zajednicom, koja će osigurati odvoz skupljenog komunalnog otpada.

“Zelena čistka” dio je globalnog volonterskog pokreta.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija