Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS

Kad vam na pamet padnu neke genijalne ideje kao što je... Sjedite i razmislite. Proći će!

HGSS
Foto: screenshot/HGSS
1/3
05.02.2016.
u 20:04

Nasreću ili nažalost stradao je samo vozač sanjki koji je zadobio prijelom desne potkoljenice,

Premda je Sljemensko skijalište zatvoreno zbog toplog vremena, skijaška staza je ipak u vrlo dobrom stanju. Tako je noćas izmamila veseli trojac, trojicu mladića da se okušaju u noćnom sanjkanju. Izabrali su plastično korito-sanjke te se na njemu upustili u avanturu i jurnuli niz crveni spust. Sanjke su fino klizile niz uređenu skijašku stazu, prefino, a avantura naše vesele trojke je završila na drvetu s desne strane slalom livade, ispod Erberova puta, piše HGSS.

Nasreću ili nažalost stradao je samo vozač sanjki koji je zadobio prijelom desne potkoljenice, dok su ostala dva putnika bila neozljeđena. Kako nisu imali mobitele jedan od sudionika se pješke popeo do Tomislavca gdje je pozvao HMP Zagreb. U 0:35 h je HMP Zagreb uputila poziv dežurnom spašavatelju stanice Zagreb te mu je proslijedila i broj mobitela jednog od sudionika noćnog sanjkanja kako bi s njim mogao odmah stupiti u kontakt. Akcija je organizirana tako da se po pozivu jedan spašavatelj koji živi u blizini odmah uputio na vrh, uzeo medicinski ruksak i spustio se do unesrećenog te mu pružio prvu pomoć. Ostatak ekipe je, pristigavši na vrh, opremio akju te su se dvojica spašavatelja s njome doskijala do unesrećenog, dok je ostalih troje pješice došlo do mjesta nesreće. Unesrećeni je pregledan, pružena mu je prva pomoć te je imobiliziran i zbrinut, a zatim akjom pješice transportiran do dna crvenog spusta. Tamo ga je u 2:52 h preuzelo vozilo HMP Zaprešić i odvezlo u bolnicu Sv.Duh. Akcija je završena u 4:10 h kada se šesteročlana spasilačka ekipa stanice Zagreb vratila u GSS kućicu na vrh Sljemena.

Epilog: Vjerujem i nadam se da će noga brzo zarasti, premda su prve prognoze nakon zaprimanja u bolnicu bile dosta nepovoljne. Ipak ,čini se da na kraju neće biti posljedica jer su i kirurzi „podmetnuli leđa“!

>> Na Hvaru nestao muškarac, u potragu se uključio i HGSS

Komentara 2

BE
Berlioz
01:54 06.02.2016.

Čitam što je novinar napisao i razmišljam na čemu je. "Kako nisu imali mobitele jedan od sudionika se pješke popeo do Tomislavca " a u sljedećoj rečenici napiše "te mu je proslijedila i broj mobitela jednog od sudionika noćnog sanjkanjaanja kako bi s njim mogao odmah stupiti u kontakt" Ne znam na kraju jesu li imali mobitel ili nisu.

TO
tomoTV
21:26 05.02.2016.

i kakve sad to veze ima s naslovom??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije