Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novinari, političari...

Kad se nađu na meti... Koga je sve Bandić dosad tužio?

Milan Bandić Jurica Meić Zoran Šprajc Morana Paliković Gruden Goran Radman Branko Mijić Nataša  Ban Leskovar
Foto: Pixsell
1/10
24.04.2014.
u 10:15

Jurica Meić platio je kaznu i sudske troškove, Morana Paliković Gruden zaradila je samo ukor, a premijera Zorana Milanovića od tužbe štiti imunitet

Dok je još lani bilo očito da tužba zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv premijera Zorana Milanovića zbog klevete i uvrede neće opstati jer premijer ima imunitet od progona, u zagrebačkoj Palači pravde početkom svibnja zakazana je rasprava u parnici u kojoj Bandić traži 120.000 kuna odštete od HRT-a zbog Milanovićevih izjava.

Milanović je u “Dnevniku plus” lani u lipnju nakon lokalnih izbora među ostalim izjavio: – Što se tiče života građana, surađivat ćemo s ljudima koji su izabrani u Gradu Zagrebu, ali, ponavljam, to je korupcija i klijentelizam, i to vrlo neugodnog tipa.

Foto: Arhiva VL

Foto: Arhiva VL

U drugom sporu Bandić je tužio i ravnatelja HRT-a Gorana Radmana tražeći ispravak zbog Milanovićevih izjava te tužbom traži da sud naloži da se u “Dnevniku plus” objavi ispravak, koji je njegov odvjetnik sastavio.

Čeka se odluka suda

No nakon što je Radmanov odvjetnik Emil Havkić obrazložio da sud tužbu radi objave ispravka treba odbiti kao neosnovanu jer se ona po zakonu podnosi protiv glavnog urednika, a ne ravnatelja, Bandićev je odvjetnik tražio da se tužba preinači na glavnu urednicu Gordanu Mrđen pa je odluka suda u tom predmetu trebala biti donesena pisanim putem.

Privatna tužba je privatna. Zamislite državu u kojoj takve tužbe budu objavljene

Milan Bandić

gradonačelnik Zagreba

No, kako nam je jučer rekao odvjetnik Havkić, odluku suda o tome još nisu dobili. Što se tiče Bandićeve tužbe za klevete i uvrede protiv Milanovića te petero urednika i novinara na Općinskom kaznenom sudu, o kojoj je lani pisao Večernji list, ne treba očekivati da će se postupak protiv premijera voditi jer on ima imunitet od progona.

Što se tiče novinara koje je tužio Bandić, rasprava pred sucem Vjeranom Blažekovićem još nije zakazana. Bandić je tužio novinare Zorana Šprajca, Katarinu Perišu Čakarun, Natašu Ban Leskovar, Zlatka Crnčeca i Branka Mijića.

Inače, u tužbi protiv Milanovića lani su Bandić i njegovi odvjetnici zahtjev za ukidanje imuniteta Milanoviću pogrešno adresirali – Saboru umjesto Vladi, no i da su ga uputili na pravu adresu, ništa se bitno ne bi promijenilo jer se dosad zbog klevete i uvrede nikad premijeru, predsjedniku i zastupnicima nije skidao imunitet.

Dosad imao uspjeha

Dosad je Bandić u postupcima zbog klevete i uvrede imao uspjeha pa je tako Jurica Meić lani pravomoćno kažnjen sa 4849 kuna zbog klevetanja Bandića u Skupštini, a ukor je kao rezultat tužbe zaradila i Morana Paliković Gruden.

– Privatna tužba je privatna. Zamislite državu u kojoj takve tužbe budu objavljene – rekao je Bandić.

Komentara 7

SU
SUBARU
11:23 24.04.2014.

BATMAN pravi PURGER-Se bum tužil Ba.

Avatar liquidsky
liquidsky
10:50 24.04.2014.

Naslov je promašen. Jer Bandić je lijepo bio izjavio kako nije on tužio Milanovića nego je to učinio odvjetnik. Dakle, Bandić je samo pasivni promatrač koji odvjetnicima daje punomoći, a oni onda čine što znaju i umiju. Kako drukčije to objasniti?

Avatar MENSA
MENSA
11:25 24.04.2014.

Nego kaj ! Sve ih treba tužiti ! Sve ! Fakini jedni gradski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije