Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa veterana

Još šest ulica u Donjoj Dubravi dobit će imena po braniteljima

05.06.2015., Zagreb - Na inicijativu clanova Udruge veterana 145. brigade HV-a, 13 ulica u Dubravi dobiti ce nazive po imenima poginulih branitelja iz te brigade. Zeljko Radovanovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL
23.06.2016.
u 10:00

Prometnice su dobile ime po pripadnicima 145. brigade HV-a - Vladimiru Fekeži, Damiru Vuzemu, Božidaru Dodigu, Filipu Ankoviću Araru, Zlatku Tašneru i Marijanu Pajvotu

Šest je ulica u Donjoj Dubravi dobilo imena.

Sve se zovu po hrvatskim braniteljima, i to pripadnicima 145. brigade HV-a. Prometnice koje se spajaju na Vukomerečku cestu te ulice I. Čulinec i VII. Retkovec sada će se zvati ulicama Vladimira Fekeže, Damira Vuzema, Božidara Dodiga, Filipa Ankovića Arara, Zlatka Tašnera i Marijana Pajvota. To je inicijativa Udruge veterana 145. brigade HV-a, koja ju je pokrenula prije tri godine ne bi li odali počast poginulim suborcima.

– Brigada broji oko 200 aktivnih članova, a u Domovinskom ratu poginuo je 41 pripadnik. Ideja je da svi dobiju svoju ulicu u Zagrebu, većinom u Gornjoj i Donjoj Dubravi, odakle je brigada potekla – kazao je predsjednik udruge, umirovljeni pukovnik Željko Radovanović. Još lani ulicu u Dubravi dobilo je 13 branitelja, a do 6. listopada, kada će brigada slaviti 25. obljetnicu, ulicu će dobiti, uz ovih šest, još njih osam. Ovo je samo jedna od aktivnosti udruge, koja se bavi i edukacijom djece osnovnih i srednjih škola pa ih vodi po ratištima na kojima su se borili, postavljaju spomen-ploče, snimili su i dokumentarni film, pripremaju i katalog ratne fotografije...

Komentara 5

TH
than
18:04 23.06.2016.

Sada umjesto nepoznatih partizana za imena ulica dijelimo nepoznate branitelje, a onda ce doci neki treci i ponovo preimenovati sve to.

AP
apoxiomen007
22:33 23.06.2016.

Vidim da nitko ne hvali ovu inicijativu, pa cu ja reci svaka cast!

HY
Hygeia
10:56 23.06.2016.

Pa to na slici je poljski put a ne ulica.Tak vam izgleda 2/3 LIJEPE VASE i to u 21 stoljecu.Samo se vi i dalje umisljavajte da je HR.najljepsa zemlja na svijetu.Tu su jedino mjesta uz obalu lijepa,i u unutrasnjosti drzavezave centri gradova sredeni ,a dva-tri kilometara dalje od centra osjecas kao da si dosao u drugu drzavu,a o selima ne treba ni spominjati jedna velika katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije