Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb za mene

Još danas direktan glas za izbor 17 mjesta

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
31.07.2015.
u 12:20

Ankete pokazuju da je u sjevernoj zoni grada važna i Sljemenska žičara

Novi ulaz u Park prirode Medvednica u Gornjem Vrapču. Tako je Društvo arhitekata Zagreba, skupa s Arhitektonskim fakultetom, zamislilo prostor uz potok Vrapčak. Tamo bi u sklopu projekta Zagreb za mene mogli niknuti novi pješačko-rekreacijski putevi, šetalište i prostori za školu u prirodi. To je samo jedna od lokacija u sjevernoj zoni grada, među njih ukupno 33, izdvojena kao potencijal za uređenje. Osim toga, građani su predložili pješačko povezivanje svih gradskih sadržaja smještenih u središnjem prostoru naselja Šestine i do izletišta Šestinski Lagvić. Potreba je i za uređenjem središnjeg trga u Šestinama, kao i za uređenjem pješačko-rekreacijskih staza uz potoke Štefanovec i Mrzljak. Markuševčani, pak, žele bolje oblikovanje trga i organizaciju prometa u središtu naselja. Novi prostor za okupljanje, druženje i rekreaciju mogli bi dobiti i stanovnici Maksimira, gdje bi se mogao urediti park između ulica Kozjak, Barutanski jarak i Rebar. Predlaže se pješačko povezivanje i uređenje početne postaje žičare, tunela i okretišta javnog prijevoza, kao i oblikovanje mjesta glavnog ulaza grada Zagreba na Sljeme i Medvednicu.

–Istraživanje mišljenja građana pokazuje da im je Sljemenska žičara vrlo važna zbog čega iskazuju želju za njenim u funkciju - kazali su arhitekti, koji pozivaju da se glasa za lokacije na stranici http://zagrebzamene. d-a-z.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije