Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za Halloween

Jeste li spremni za Noć vještica? Evo gdje će biti “baš mrak”...

13.09.2014. Centar grada, Varazdin - U sklopu 9. Trash Film Festivala centrom grada prosetali su zombiji. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
27.10.2016.
u 10:38

Nudi se program u kojemu se u 13 dana obilaze jezive lokacije, kulminacija je 31. listopada na tulumima po cijelom gradu

Legenda o Crnoj kraljici, imenu po kojemu je poznata Barbara Celjska, koju i 600 godina nakon smrti Zagrepčani pamte kao vješticu ili vampiricu, jedna je od najpoznatijih.

Kraljica koja je stolovala na Medvedgradu, a ljubavnike bacala sa zidina, jedna je i od glavnih aktera priče Ive Sille, koju pripovijeda za svoje turističke ture po gradu posebno osmišljene za Halloween.

Sjećaju se krikova iz bunara

To je samo dio programa “13 dana Halloweena” u sklopu kojeg se od 19. do 31. listopada obilaze jezive lokacije u Zagrebu. Ture vode i Gornjogradske coprnice, a u “escape” sobama Enigmarium te Fox in the box nude igre na temu prve zagrebačke vještice i zombija. U virtualnom studiju Legame može se prošetati i po ukletoj ludnici, a za posjet svakoj od ovih atrakcija dobiva se kupon te sudjeluje u nagradnoj igri.

Groznica Noći vještica posljednjih godina “drži” i Zagrepčane, a ugostitelji trljaju ruke i nadmeću se u što originalnijoj ponudi. Tako će, primjerice, kafić Sjedi 5, ispod čije je terase u Tkalčićevoj 84 nekad bilo groblje, na svom Halloween tulumu u ponedjeljak od 16 sati imati poseban “krvavi meni”. A služe kavu od bundeve s krvavim suzama, nonino kuhano vino s vještičjom kosom, krvave palačinke, kruh s krvavim namazom...

U groznicu se uključila i udruga Don Kihot s pričama o ukletoj štali na svom imanju. Kažu da ondje viđaju duh stare babe Jagode, koja je navodno umrla na imanju.

– Zadnje čega se susjedi sjećaju jest zapomaganje iz bunara u koji je pala. Agonija je trajala nekoliko dana, a policijskih izvještaja nije bilo jer nisu uspjeli pronaći tijelo – ističu u Don Kihotu. Za vikend organiziraju ture s temom uklete štale, a cijena im je 60 kuna.

Noćnu utrku “Duhovi Sljemena”, pak, 31. listopada organizira Zagrebačka treking škola, a nakon toga druženje i ples pod maskama u kafiću Camelia. Kraću stazu koja ide oko Šestinskog lagvića nazvali su “Casper”, a ona dulja, “Duh Dame u bijeloj haljini”, vodi i do uklete bolnice Brestovac. Karta rute dobiva se na licu mjesta, a start je u 18 sati.

Postat ćete bijeli hodači

U najstrašnijoj noći u godini u Peper dolaze Khaleesi, John Snow, Lannisteri i ostala ekipa iz popularne serije na “Krvavu Igru prijestolja”. Posjetitelji se mogu maskirati u omiljenog lika ili će ih na ulazu šminkerice pretvoriti u jezive bijele hodače. Za glazbu će se pobrinuti DJ Stannis Baratheon, a ulaznica je 25 kuna.

Likovi iz Batmana, pak, okupit će se na Jokerovom partyju u Johannu Francku. Na tulumu kod najvećeg neprijatelja Gothama maskirani imaju besplatan ulaz, a za ostale je 30 kuna. Svima koji dođu u staro carinsko skladište na Kajzerici sprema se jezivi provod u – mrtvačnici. Ljesovi i leševi “unijet će nemir ondje gdje vlada vječni mir”, a zapadni ulaz Velesajma bit će otvoren samo za maskirane. Karte su 30 kuna.

“Tooloomeeshka” će u ponedjeljak oživiti tunel Grič, a partyji se pripremaju i u ostalim dijelovima grada, od kvartovskih kafića do većih klubova, pa će se tako tulumariti i u Katranu, DEPO Klubu, Boogaloou, u Močvari uz Marija Kovača...

Komentara 5

PU
paul-umpe
12:51 27.10.2016.

opet mi brisete komentar.Da opet cu napisati da je noc vjestica uvozna roba otrovna za drustvo i kojem zuvimo i da se na ovim prostorima stuje 01.11 i obilaze groblja na kojima su nasi najmiliji.Sramota je da ovako nesto brisete.Nikoga nisam uvrijedio.Vjestice ostavite doma.

GU
gulogulotasmania
09:07 29.10.2016.

Nepoštovanje preminulih i izrugivanje je najveće zlo današnjice.

CA
canon60
07:05 29.10.2016.

Izrugivanje pijanih irskih protestanata danu Svih svetih pretvoreno je tijekom desetljeća u SAD u mega medijsko sr...e gdje se dobro zaradjuje te ljudi koji zapravo pojma nemaju što je to, nesvjesno ili svjesno pljuju po svojim pravim običajima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije