Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podmetanje bandiću?

Jelavić u USKOK-u: Stvari su se počele raspletati

'14.09.2011., Zupanijski sud, Zagreb - Davor Jelavic i ostali svjedocit ce o slucaju Tome Horvatincica Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
17.05.2013.
u 10:00

USKOK optužuje Bandićeva suradnika da
 je pogodovao tvrtki Gamont i dva puta naplatio iste radove

Jedan od najbližih Bandićevih suradnika i pročelnik Ureda za izgradnju grada Davor Jelavić u srijedu je dao iskaz Državnom odvjetništvu zbog optužbe da je sa svojim suradnicima oštetio Grad za pet milijuna kuna. Jelavić je potvrdio svoj posjet Uskoku te objasnio da je istraga tajna i da više detalja ne smije iznositi.

Sporni ugovori

– Osjećam se dobro i sretan sam što su se stvari napokon počele raspletati. Sve što sam trebao, rekao sam ondje gdje je trebalo i neka institucije dalje rade svoj posao – kazao je Jelavić.

Terete ga da je sa suradnicom Vesnom Lubin pogodovao tvrtki Gamont koja je bila zadužena za gradnju temelja za nadstrešnice na autobusnim i tramvajskim stajalištima 2008. godine. Prema informacijama iz optužbe, Gamontu su priznali dodatne radove iako su svi ti poslovi već bili dogovoreni u prijašnjem ugovoru. Optužene se tereti da su tako za gradnju 285 temelja za nadstrešnice dobili 10 milijuna kuna, iako je taj iznos dogovoren za uređenje svih 600 temelja. Time je iz gradske blagajne izvučeno, prema optužbi, pet milijuna kuna, odnosno 37 tisuća kuna po temelju umjesto ugovorenih 16 tisuća. Sporan je i ugovor o postavljanju 600 nadstrešnica vrijedan 58 milijuna kuna koji je dobio Gredelj. Budući da u Gredelju takvo što prije nisu radili, uzeli su podizvođača, tvrtku Vental.

Podmetanje Bandiću?

Događaj je nedavno komentirao i gradonačelnik istaknuvši da je njegov politički imperativ, kao i imperativ Gradske uprave, nulta stopa tolerancije prema svakoj nepodopštini, propustu ili nezakonitoj radnji. Ipak je dodao kako se ne može oteti dojmu da je plasiranje takvih informacija neposredno prije izbora usmjereno na to da se njemu nanese politička šteta.

>>Slučaj nadstrešnice: Milan Bandić pod istragom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije