Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladež DVD-a Hrelić

Janko Bučarić ima šest godina i već je u vatrogasnoj ekipi

27.09.2015., Zagreb - Najmladja ekipa DVD-a Hrelic koju vodi voditeljica Mihaela Gorupic na pokaznoj vjezbi. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
13.10.2015.
u 13:33

Mladi Zagrepčani ne sjede pred kompjutorom nego vježbaju kako se vežu čvorovi, trče s kantom vode...

Otac mu je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD), brat vatrogasni dozapovjednik, a majka bolničarka u DVD-u. Cijela obitelj 15-godišnjeg Hrvoja Murata posvećena je vatrogastvu, a i on sam želi ići tim stopama. Stoga je već s pet godina krenuo na vatrogasne vježbe za mlade u DVD-u Hrelić.

Žele postati profesionalci

– Već 10 godina treniram, nedavno sam se uključio u stariju sekciju, a planiram postati i profesionalni vatrogasac – govori Hrvoje Murat napominjući da su vježbe na početku komplicirane, ali uz malo prakse ništa nije teško. Mladež DVD-a Hrelić broji 15 članova od 6 do 13 godina i među najvećima je u Zagrebu. Vježba se jednom tjedno, prije natjecanja i češće, a većinom se radi s brentačama, vežu se čvorovi, gađaju limenke te se vježba oblačenje uniforme.

– Danas, kada je djeci gotovo sve dostupno, mnogi misle da ih zanimaju samo mobiteli i računala, ali po našoj se mladeži vidi da ih mogu privući i zanimljive aktivnosti. Također, ako se sada zainteresiraju za neku aktivnost, često ih to kasnije drži dalje od loših navika – govori Mihaela Gorupić, trenerica mladeži u DVD-u. Ova 23-godišnja studentica agronomije i sama je djetinjstvo provela u vatrogasnom društvu, vođenje mladeži u DVD-u preuzela je prije godinu dana, a rad s djecom odmah ju je oduševio.

Dobro društvo

Treninzima se vesele i članovi mladeži, među kojima je i Janko Bučarić, najmlađi član ekipe. Ima tek šest godina, a na vježbe dolazi već četiri mjeseca s 10-godišnjom sestrom Petrom. Kako kažu, na prvi su trening došli na nagovor majke.

– Rekla je da ćemo imati dobro društvo i da je bolje baviti se nečim zanimljivim nego cijeli dan biti doma. Sada se i nama sviđaju treninzi i već smo puno toga naučili – govore brat i sestra s Hrelića. Na vježbama zajedno s kolegama toče vodu u kante, podižu ih i trče s njima do brentača. Jedan potom drži, drugi pumpa, treći gađa. Već uhodanim ekipama ništa nije teško, a sami tvrde da rade kao i veliki, samo su malo manji. Slažu se, najviše vole sudjelovati na natjecanjima, a u slobodno se vrijeme svi zajedno i druže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije