Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Truljenje

Jakuševec: nesnosan smrad jer kopaju zdence

Jakuševec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.08.2014.
u 14:00

Odloženo smeće trune i stvara plin od kojeg se inače proizvodi struja, inspekcija Ministarstva izdala je hitnu mjeru zatvaranja tih rupa

Neizdrživ smrad koji se u četvrtak navečer i petak ujutro širio s odlagališta otpada podigao je paniku među Jakuševčanima, ali i drugim stanovnicima Novog Zagreba koji su zvali čak i centar 112. Oni su pak na odlagalište poslali inspekciju Ministarstva zaštite okoliša koja je izašla u hitni nadzor te ubrzo i utvrdila nepravilnosti.

Opet nepravilnosti

– Zatekli smo radove na gradnji zdenaca za otplinjavanje odlagališta, a kako tom prilikom nije spriječeno širenje neugodnih mirisa, inspektorica je izrekla hitnu mjeru zatvaranja zdenaca ugradnjom glinenih čepova i uklanjanje tom prilikom iskopanog materijala – kazala je Dijana Sušec, glasnogovornica Ministarstva.

Dodala je kako su hitne mjere Zagrebačkom holdingu, odnosno njihovoj tvrtki ZGOS, izrečene pri uručenju zapisnika s rokom primjene ‘odmah’. Iz Holdinga ne negiraju radove na bušenju zdenaca za otplinjavanje iz dubina odlagališta istaknuvši da ih je obavila tvrtka Viadukt koja inače ondje obavlja radove.

– Viadukt je uz redovne radove na ugradnji miješanog komunalnog otpada izveo radove na bušenju zdenaca za privremeno otplinjavanje odlagališta temeljem projekta koji je izradila tvrtka Hidroplan – kazala je Senka Knežević, glasnogovornica Holdinga.

Objasnila je da su radovi počeli još krajem srpnja i završili u četvrtak te da je izbušeno 15 zdenaca.

Zvali 112

Ratko Bedeković, predsjednik Mjesnog odbora Jakuševec, koji stanuje uz odlagalište, među prvima je sve prijavio centru 112.

– Smrdjelo je toliko jako da nismo mogli izaći van iz kuća pa sam odmah sve prijavio policiji i inspekciji Ministarstva – ispričao je Bedeković.

Dodao je kako se očito na ovaj način ispuštaju u zrak plinovi koji nastaju truljenjem jer sustav koji izvlači plin i pretvara ga u električnu energiju ne funkcionira.

Komentara 6

DE
Dex
09:21 31.08.2014.

prođoh par puta kroz Jakuševec i te njihove svinjogojske farme smrde da to nije normalno ....

Avatar Duran Duran
Duran Duran
22:41 30.08.2014.

Apsurdno je pričati o smradu iz zdenaca pored 10 milijuna tona svakojakog otpada , kilometarske kompostane, prašnjave drobilice i gomile glomaznog otpada .

Avatar divide et impera
divide et impera
14:01 02.09.2014.

Nakon svih pametnih odluka u svezi odlagališta Jakuševec ne bi trebalo nikoga začuditi ako jednog dana sve rokne i dio otpada završi i na tornjevima katedrale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije