Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovci u akciji

Izvukli 50.000 komada glomaznog otpada iz šume u okolici Sesveta

lovci
Foto: M. Matijević/Lovački vjesnik
1/4
16.10.2016.
u 12:26

Članovi Lovačkog društva "Fazan" Belovar-Moravče prikupljali otpad na području Adamovca, Blaguše, Glavnice i Moravča – ukupno na tri tisuće hektara

Perilice rublja, kauči, ormari, razne bačve, hladnjaci, odbačene gume... pa čak i olupina od automobila.

Više od 50 tisuća komada otpada iz šuma u okolici Sesveta izvukli su članovi Lovačkog društva "Fazan" Belovar-Moravče u ekološkoj akciji koja je trajala dva dana. U suradnji s Lovačkim savezom grada Zagreba i Gradom Zagrebom, odnosno Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, čistili su područje kojim gospodare, a kad su jučer sve stavili na hrpu, na četiri lokacije našlo se ukupno 50 kubika otpada.

Prikupljali su otpad na području Adamovca, Blaguše, Glavnice i Moravča – ukupno na tri tisuće hektara. Ovo je već deseta godina da se takva akcija odvija.

– Ovakve akcije su česte, a do nekih smo komada morali ići duboko u šumu – ulazili smo i u razne vodotoke te kanjone. Članovi lovačkog društva dobro su upoznati i s najzahtjevnijim terenom s obzirom na to da puno vremena provodimo u tim dijelovima šume. Mnoge smo komade otpada morali izvlačiti vitlima, a koristili smo i grablje, lopate, motorne pile – rekao je Branko Petir, lovnik LD "Fazan" Belovar-Moravče.

U akciji je sudjelovalo ukupno četrdesetak članova lovačkog društva, upravljali su s 15 traktora. Nakon što su otpad skupili na hrpu, zbrinuli su ga djelatnici Čistoće.

Komentara 4

Avatar megatronman
megatronman
13:31 16.10.2016.

Možemo ostati u E.U. Možemo riješiti dug. Možemo biti broj jedan u sportu. Ali nećemo nikad odbaciti balkanski mentalitet. I on je ovdje. Koliko puta ste vidjeli u kontejnerima sanitarije, madrace, tapisone...? Onaj tko uređuje kupaonu i plati 20.000 kn ipak starudiju odloži na cestu ili pokraj kontejnera. Ili u ovom slučaju baci u šumu. Samo da im nije u stanu.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:27 16.10.2016.

Sramota!

SZ
slaven.zadravec
09:17 17.10.2016.

Čini se da je sposobnost kulturne asimilacije u Zagrebu prilično mala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije