Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put do svetosti

Izložba o Majki Tereziji otvara se danas u samostanu misionarki ljubavi

majka tereza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
26.08.2016.
u 10:09

Fotografije će ostati kod časnih sestara u Jukićevoj 24 u njihovoj pučkoj kuhinji, a izložba se može razgledati do 10. rujna

U samostanu misionarki ljubavi u Jukićevoj 24 danas se u 19 sati otvara izložba fotografija "Majka Terezija – put do svetosti" o njezinom životu i misionarskom djelovanju. 

Izložba se otvara točno na 106. rođendan ove blaženice, rođene kao Agnesa Gonxha Bojaxhiu u Skoplju.

Hrvatski fotograf Zvonimir Atletić, koji je imao privilegiju izbliza pratiti novu sveticu Katoličke Crkve i najpoznatiju redovnicu na svijetu, odabrao je svojih dvadeset najboljih radova nastalih između 1977. i 1987. godine koji prikazuju ambijent s ulica Calcutte, portrete blaženice Majke Terezije, ali i dokumentaristički bilježe služenje sestara bolesnima i potrebitima. Sve su fotografije snimljene u crno-bijeloj tehnici, a izrađene su u dimenziji 60 x 80 cm.

- Fotografije prate svetičine misli, a one će i nakon izložbe ostati kod sestara misionarki ljubavi ukrašavati zidove njihove blagovaonice pučke kuhinje, gdje svakog dana dolazi 150 korisnika - kazao je fotograf Zvonimir Atletić uoči otvaranja izložbe, čime započinje devetodnevni program obilježavanja proglašenja svetom bl. Majke Terezije iz Calcutte u Zagrebu.

Izložbu »Majka Terezija – put do svetosti« otvorit će mons. Nedjeljko Pintarić, predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i dr. sc. Nediljko Matić, predsjednik Udruge »Hrvatsko zajedništvo«, koja je uz zagrebačku župu sv. Blaža i Hrvatski fotografski centar organizator ovog događanja. U samostanu sestara misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici izložba fotografija moći će se razgledati do subote 10. rujna, svakim danom u vremenu od 8 do 12 sati, a nakon toga isti postav odlazi u Banja Luku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije