Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
heroj zagrebparkinga

Izbavio uplakano dijete iz automobila i o tome je šutio...dok majka nije poslala mail

zagrebparking kontrolor
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
11.03.2016.
u 12:48

Kontrolor Zagrebparkinga Dražen Kuruz (35), i sam otac dvogodišnje djevojčice, radio je svoj posao dok mu se nije obratio čovjek rekavši da mu je u automobilu na parkiralištu u Kamaufovoj kod Kvatrića ostao zaključan dvogodišnji sin. Zgrabio je šipku i intervenirao

Uplakano dvogodišnje dijete, koje su roditelji slučajno zaključali u automobilu na parkiralištu u Kamaufovoj ulici pokraj Kvatrića, svojom spretnošću za 20-ak minuta uspio je izvući 35-godišnji kontrolor Zagrebparkinga Dražen Kuruz.

Majka izvana tješila sina

Kontrolirao sam parkiranje, a u jednom trenutku do mene je dotrčao otac i zamolio za pomoć kazavši da mu je ključ ostao u bravi, a dijete u automobilu zaključano. Rekao je da vjeruje da imam više iskustva i da treba moju pomoć – započeo je priču Kuruz. Opisao je da je u dječjoj sjedalici bilo dvogodišnji dječak, a uz automobil još majka i petogodišnji sin.

– Budući da je dijete malo, nije ni shvatilo što se događa pa su ga majka i braco pokušavali zabaviti izvana. Uspijevali su ga smiriti, no budući da sve trajalo 20-30 minuta, dječak je i plakao jer mu nije bilo jasno što se događa – kazao je kontrolor. Sreća u nesreći, dodao je, bila je što stražnja vrata nisu bila potpuno zatvorena pa je krenuo u potragu za metalnom šipkom koju bi provukao kroz vrata i otključao ih.

Nisam osjetio potrebu da to uopće prijavim jer i kolege i ja svakodnevno radimo slične stvari. Mislim da bi to napravio svatko normalan

Dražen Kuruz

Zagrebparking, kontrolor

– U kafiću su mi dali metalnu šipku kojom se odmotava tenda koja je bila dovoljno tanka da je provučemo. Nakon nekoliko pokušaja uspio sam dohvatiti prekidač na vozačevim vratima pa smo otključali vozilo, a majka je odmah uzela sina – opisao je Kuruz. Roditelji su ga pitali kako da mu zahvale, na što je on kazao da ne treba ništa pa nisu razmijenili ni kontakte.

Budući da je Kuruz nakon izvlačenja djeteta iz vozila nastavio sa svojim poslom nikom ne rekavši ni riječi, njegovo dobro djelo ostalo bi nepoznato da u tvrtku Zagrebparking jučer nije stigao mail zahvalne majke.

Spasio i djevojku od batina

Nisam osjetio potrebu da to uopće prijavim jer i kolege i ja svakodnevno radimo slične stvari. Mislim da bi to napravio svatko normalan, a s obzirom na to da i sam imam dvogodišnju kćer, nisam uopće dvojio i čekao pomoć bravara koji su mogli doći tek za sat vremena – rekao je Kuruz.

Otkrio je tako i da je prošle godine stao u obranu djevojke koju je dečko tukao, da je iz automobila već izvlačio zaključane kućne ljubimce, gurao automobile da ne poplave za vrijeme jakih kiša te pronalazio vlasnike izgubljenih ključeva koje bi našao. Ipak, uz sva dobra djela koje svakodnevno čine on i njegovi kolege svakodnevno trpe vrijeđanje vozača koji zateknu kaznu za neplaćeno parkiranje.

>>On je taj kontrolor koji je napisao poruku da je spasio auto...

Komentara 8

DU
Deleted user
13:41 11.03.2016.

a koliko zloće u komentarima, valjda ljudi naviknuli samo na loše

Avatar Idler 3
Idler 3
13:24 11.03.2016.

Lijepo od njega kaj je priskočil u pomoć no ne vidim tu silnog junaštva. Pravi otac bi to i sam napravil.

HR
hromcan
13:38 11.03.2016.

Jako pohvalno samo ja da sam bio na mjestu oca ,ja bih razbio staklo i otkljućao sina.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije