Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primopredaja zapela?

Ivić Pašalić nije uplatio novac od stambene pričuve u naselju O2?

Ivić Pašalić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
17.02.2014.
u 14:28

Iz GSKG-a koji je preuzeo upravljanje zgradom u naselju u Odri, koje je gradila tvrtka nekadašnjeg moćnog HDZ-ova političara, tvrde da nisu dobili sredstva ni dokumente od tvrtke Odra-servis d.o.o., te najavljuju tužbu

Nekadašnji hrvatski politički moćnik i jedan od najbližih suradnika prvog predsjednika Franje Tuđmana, a kasnije i građevinski poduzetnik Ivić Pašalić, mogao bi se naći na sudu.

Kako pišu 24sata, njegova tvrtka Odra-servis d.o.o. nije prebacila novac iz zajedničke pričuve na račun Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG), koji je preuzeo upravljanje zgradom u naselju O2 u Odranskoj zavrtnici.

To je naselje izgradio Pašalić, čija je tvrtka upravljanje nad zgradama prebacila na GSKG, kao podružnicu Zagrebačkoga holdinga, no taj postupak je bio otežan.

- Unatoč pisanim zahtjevima i požurnicama nismo primili primopredajnu dokumentaciju, Odra servis d.o.o. nije prebacio sredstva zajedničke pričuve na naš račun - navode iz GSKG-a, najavljujući tužbu, dok Ante Pašalić iz Capital consultinga, graditelja naselja O2, uzvraća da je GSKG-u prebačen i novac od pričuva stanara, te dodaje da komentari iz Holdinga nisu točni.

Foto: Boris Ščitar ilustracija

Foto: Boris Ščitar/Večernji list

Stanari se boje da bi, prenosi 24sata, pri kakvom velikom kvaru mogli ostati bez instalacija ili novog krova. Do kraja 2012. Pašalić je uspio prodati tek trećinu stanova u naselju O2, a tada je vrijednost svih neprodanih iznosila 190 milijuna kuna.

>>Ironični Pašalić: Nisam kao ostali građevinari, njima cvjetaju ruže

Ključne riječi

Komentara 7

BR
brodludjaka
17:28 17.02.2014.

Ima ih u lijevom džepu gornjem. Tamo gdje hadezeovci inače drze svoju ruku za majčicu Hrvatsku???

2X
2Xgeneral
18:14 17.02.2014.

sve se pogubilo u ovoj Hrvatskoj???

GO
golub
18:30 17.02.2014.

Ako su torbe sa novcima dijaspore namjenjenog za obranu Hrvatske završile kod Tuđmanovog savjetnika za unutarnju politiku Pašalića i izgradile naselje Odra II, ne vidim prepreke da se dijaspora useli u preostale 2/3 neprodanih stanova. Branitelji nisu visjeli nikakvu pomoć,, ali sada mogu gledati samo Pašalićevo bogatstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije