Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačku špicu ne 'ugrožavaju' godišnji odmori

'Isto nam je kao na moru - sunce, glazba, kokteli...'

01.08.2015., Zagreb - Reportaza iz zagrebackog centra s gradjanima i ugostiteljima. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
03.08.2015.
u 18:05

I ovdje se može naći dobar sezonski posao, taman za džeparac, reći će mladi konobari, a građani potvrditi da je i u kolovozu užitak popiti kavu u centru

Ujutro i tijekom dana obitelji s djecom i stariji građani šeću, piju kavu i uživaju na suncu, a navečer se mlađa populacija počinje okupljati pa naručuju koktele, slušaju glazbu i zabavljaju se do kasnih noćnih sati. Iako je više stotina kilometara udaljena od mora, na zagrebačkoj špici vlada prava ljetna atmosfera u kojoj podjednako uživaju i Zagrepčani i turisti.

– Malo je manje gostiju nego tijekom ostatka godine, ali je puno više stranaca pa imamo gužvu cijeli dan – rekao je Nikola Kovačić, konobar u La Bodegi, poznatom kafiću u Bogovićevoj ulici. Napomenuo je i kako je i dalje subota udarni dan u tjednu.

Udarni dan

I ostali konobari koje smo ove, prve kolovoške subote ujutro zatekli u smjeni, slažu se kako posla na zagrebačkoj špici ne nedostaje.

– Radio sam neko vrijeme sezonski na Jadranu i smatram da nema velike razlike, pogotovo u zadnjih par godina od kada je u Zagrebu sve više turista – rekao je pak Mario Modrić te nadodao kako su raznovrsni ljetni kokteli i u Zagrebu ljeti pravi hit. Također, veoma često su organizirane žive svirke ili nastupi DJ-a u pojedinim kafićima što goste posebno privlači. Slažu se stoga građani, centar Zagreba ima mnogo za ponuditi, svake je godine ponuda sve bolja i bolja.

– Jedina razlika između ljeta i ostatka godine je to što je inače udarni termin prijepodne, a sada je u centru živo i navečer tako da posla imamo stalno – složili su se konobari iz kafića u Kinu Europa.

– Ne radi se ljeti samo na moru, dobar sezonski posao može se naći i u Zagrebu, taman za zaraditi džeparac – rekao je student Vladimir Picelj koji također radi kao konobar u Kinu Europa. A osim u, za mnoge građane, omiljenom, ispijanju kave, može se na špici i uživati na suncu, baš kao što su učinile Zagrepčanke Andrea i Merima.

– Redovito subotom ujutro vrijeme provodimo u centru. Dolazimo biciklom s Trešnjevke i iz Cvjetnog naselja, popijemo kavu, prošetamo te sjednemo na klupu i uživamo u toplim zrakama sunca – objasnile su prijateljice. One su samo neke od mnogih kojima nije problem doći ni s drugog dijela grada na omiljeno subotnje okupljalište Zagrepčana.

Obiteljski izlazak

Priliku za šetnju iskoristila je tako i obitelj Blazinić. Kako kažu, žive u centru grada, no šetnja špicom poseban je izlazak i prilika za druženje.

– Ne dolazimo toliko često ovdje, no s vremena na vrijeme volimo prošetati. To nam je onda pravi obiteljski izlazak – rekli su Ivana i Nenad čiji su sinovi Matej i Ivan uživali u igri na Cvjetnom trgu.

Komentara 4

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:43 04.08.2015.

'Isto nam je kao na moru - sunce, glazba, kokteli...' ... I to ne po dalmatinskim cijenama već zagrebačkim :-)))

Avatar pivapivic
pivapivic
22:01 03.08.2015.

kao..

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:21 04.08.2015.

"Iako je više stotina kilometara udaljena od mora, na zagrebačkoj špici vlada prava ljetna atmosfera" - "više stotina kilometara"??? ... ajme majko mila - pa ni klinci u pučkoj školi ne bi bubnuli ovakvu bedastoću. od zagreba do mora jeje manje od 150 km... strava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije