Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gurnuo ruku

Išao je podragati: Zebra mu u zagrebačkom ZOO-u odgrizla dio prsta

Zebra u zagrebačkom ZOO-u
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
18.08.2014.
u 19:58

Splićanin je taksijem otišao na Hitnu gdje su mu liječnici morali odrezati vrškove koji su stršali te mu izbrusiti kost. Zebra mu je otkinula cijeli gornji dio prsta.

Posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu Splićanin Željko Petko (47) dugo će pamtiti. Vidjevši kako drugi posjetitelji guraju ruke kroz rupu u ogradi i dragaju zebru, i Željko je poželio učiniti isto. No, njega je to skupo stajalo. Zebra mu je odgrizla dio malog prsta. – Za mene Dalmatinca, to je obojeni tovar. Ali drugi su bili pametni pa su zebru dirali po stražnjici. Ja sam je išao podragati po glavi. A ona mi je zagrizla mali prst – ispričao je Željko za 24sata.

Željko je zagrebački ZOO posjetio sa suprugom, sedmogodišnjim blizankama i kćeri od 19 godina koje su se nakon zebrinog ugriza preplašile i zaplakale. Splićanin je taksijem otišao na Hitnu gdje su mu liječnici morali odrezati vrškove koji su stršali te mu izbrusiti kost. Zebra mu je otkinula cijeli gornji dio prsta.

– Prošao sam četiri godine ratišta, bavio se ronjenjem, letio na zmaju, jahao i padao s konja, sve sam preživio i sad me dotukla zebra. Morat ću odgoditi izložbu skulptura koju sam planirao postaviti najesen jer neko vrijeme neću moći raditi. Ali mi najteže pada što više neću moći svirati gitaru – ispričao je Željko, umirovljeni pukovnik 4. gardijske brigade. Željko kaže kako je ljutit na sebe što je postupio nepromišljeno, no traži da odgovornost za nezgodu podijele i on i ZOO kako se ovakve stvari ne bi ponovile, a u protivnom će razmisliti o tužbi.

Ravnateljica ZOO-a Davorka Maljković rekla je kako nitko ne gladi zebru jer je riječ o divljoj životinji, a rupe na ogradi služe zaposlenicima da otvore vrata kada izlaze iz zebrine nastambe.

>> FOTO Pogledajte kako se životinje u ZOO-u nose sa snijegom

Komentara 26

YB
ybro
20:34 18.08.2014.

Mislim stvarno, tolike godine a pameti od nikuda...bez obzira što su u ZOO-u, to su divlje životinje...one se gledaju, fotografiraju ali se ne diraju!!! Razmislit će o tužbi, ma nemoj...puno ćeš novaca potrošiti na odvetnika...

DU
Deleted user
20:54 18.08.2014.

Obojeni tovar!!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))))

Avatar bok
bok
21:21 18.08.2014.

Bolje da je zebri stavio prst u prkno nego tamo di ima zube...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije