Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne samo zbog uštede već i stila

Ilica postala ulica rabljene odjeće

07.02.2015., Zagreb - Interijer second hand shopa London u Ilici 126. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
10.02.2015.
u 13:00

Prodaju robu koja je nošena, ali je unikatna i naravno – jeftina

Osim šetnje, Zagrepčani Ilicom na potezu od Britanca do Trga dr. Franje Tuđmana mogu po povoljnim cijenama kupiti unikatnu odjeću. Naime, tamo se smjestilo čak šest second hand trgovina koje su, iako su ih u početku zaobilazili, Zagrepčanima postale omiljena mjesta za kupnju.

Originalni komadi

– Kod nas više ne kupuju samo oni koji žele uštedjeti iako ima i odjeće po 10-ak kuna. Pojavio se novi koncept prodaje robe koja je kvalitetna te nošena nekoliko puta ili nijednom. Nešto je skuplja, no i dalje je jeftinija nego u ostalim trgovinama – kaže Denis Sekić, vlasnik second hand trgovina Familia i Bazar koji robu naručuju iz Nizozemske, gdje se nakon povratka artikla u trgovinu on više ne smije prodavati, nego se šalje second hand trgovinama. Stoga je više od pola odjeće zapravo nenošeno. Da će second hand odjeća u budućnosti biti sve traženija, smatra i Sanja Starček, po struci građevinska tehničarka. Nakon što je godinu dana provela na burzi, u listopadu je odlučila otvoriti trgovinu Nana. Slaže se s ostalim vlasnicima da si međusobno nisu konkurencija jer svaki drži drugačiju vrstu odjeće. Stoga kupci uglavnom prođu i po nekoliko trgovina dok ne pronađu željeni artikl. Također, svi se vlasnici slažu da su glavne prednosti pred ostalim trgovinama prodaja unikatne odjeće drugačijeg stila.

– Odlučila sam otvoriti trgovinu nakon povratka iz Mađarske, gdje sam živjela četiri godine. Shvatila sam da mi više odgovara inozemni stil odijevanja i da postoje ljudi kojima bi se također svidio – kaže Kornelija Kunkić, vlasnica trgovine London čiji je asortiman poseban i po tome što, uz klasične komade odjeće, ima i ponudu motorističke i odjeće od kože, bundi i večernjih haljina, a sve stiže iz Velike Britanije. Tako se u London second handu mogu pronaći kožne hlače za 70, haljine od 80 te jakne za 190 kuna. Također, u ponudi se ističe obuća, a Kornelija Kunkić kaže da su u zadnje vrijeme Zagrepčanima omiljene gumene čizme raznih uzoraka.

Stalno dolazi nova odjeća

Moguće je pronaći sve veličine, no specifično je da od svakog komada postoji samo po jedan broj. Treba se potruditi pronaći pravi komad, no kupac može biti siguran da je jedini koji ga je kupio. Trgovine barem jednom tjedno obnavljaju asortiman, pa ih kupci moraju redovito obilaziti. – Imamo nove, ali i stalne kupce, a uzimamo im i brojeve telefona kako bismo im javili da je stigao artikl koji traže – kaže Kunkić.

>>Second hand dječja odjeća stvar je izbora, a ne novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije