Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu vrućine

Idući tjedan i do +35, liječnici građane pozivaju na oprez

gradjani su potrazili osvjezenje u gradskim fontanama ispred Nacionalne i sveucilisne knjiznice
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
01.07.2015.
u 10:00

Meteorolozi najavljuju da napokon dolazi ljeto

Malo-pomalo i Zagreb će u idućih desetak dana biti sve topliji. Temperature će svakog dana biti sve više, a vrhunac se očekuje krajem idućeg tjedna.

– Do kraja tjedna temperatura zraka bi se trebala popeti do 30 Celzijevih stupnjeva, a zatim će nastaviti rasti idućeg tjedna sve do 35 stupnjeva – rekla je Dunja Mazzocco Drvar, meteorologinja N1 televizije, te napomenula da se ipak radi o uobičajenim temperaturama za srpanj.

– Krajnje je vrijeme da dođe ljeto, građani su se već zabrinuli s obzirom na to da je kraj lipnja bio dosta svjež – istaknula je Mazzocco Drvar i objasnila kako se unatoč iznadprosječno toplom vremenu na zapadu Europe ne očekuje toplinski udar i u Hrvatskoj. Ipak, liječnici pozivaju na dodatan oprez.

– Građani se ne bi trebali zadržavati na otvorenom od 10 do 16 sati, pokrivala za glavu su obavezna i svakako bi trebali unositi više tekućine budući da se više i znoje – poručio je Darko Sinjeri koji je jučer vodio odjel Hitne službe.

Tijekom dana primljeno je troje ljudi zbog zdravstvenih problema uzrokovanih vrućinom, što je, kažu, prosjek. Svaki dan tijekom ovakvih temperatura u Hitnoj prime do pet osoba, kaže dežurni liječnik. A jučer su građani priskočili upomoć muškarcu koji se onesvijestio kod Dolca i otvorili suncobran iznad njega do dolaska Hitne pomoći.

U takvim slučajevima liječnik Sinjeri građanima preporučuje, kako bi se spriječilo kolabiranje, cupkanje s noge na nogu umjesto mirnog stajanja da ne bi došlo do naglog pada krvnog tlaka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije