Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se...

Idealan cimer/ica: noćna ptica koja ne voli cajke i jede češnjak

Dom
Foto: Jurica Galović/Pixsell
21.08.2016.
u 09:07

Sobe u domovima su dvokrevetne, pa čim je SC objavio tko ih je dobio, Fejs su preplavile poruke. Jer, kažu, nije svejedno s kime se dijele

Od radnih navika i urednosti, preko glazbenog ukusa, pa sve do horoskopskog znaka i dužine kose. Sve se to nalazi na popisu osobina koje treba imati idealan cimer, barem ako je suditi prema oglasima koji se ovih dana mogu naći na Facebook stranicama zagrebačkih studentskih domova. Studentski je centar, naime, objavio kojih je 6925 studenata dobilo mjesto u sobama, a s obzirom na to da su one dvokrevetne, odmah je krenula i potraga za cimerima.

Slavonci mame kobasama

– Najlakše je biti u sobi s poznatom osobom, ja sam dvije godine u domu provela s dobrom prijateljicom i bilo je odlično. U suprotnom moraš pronaći cimera ili se useliti pa čekati tko će doći. Tako ću i ja ove godine i nadam se da ću imati sreće – kaže Bernarda Selihar, apsolventica Fakulteta političkih znanosti koja na studij dolazi iz Siska.

Da će pronaći svog “srodnog cimera”, nadaju se i drugi studenti čijih je oglasa internet pun. Provjerili smo što se traži te pokušali naći idealnog sustanara. Za početak svi žele komunikativnog, otvorenog i tolerantnog cimera, a sljedeći je korak naći osobu sličnu sebi. Tako neki traže noćne ptice, a drugi ranoranioce. Važno je i je li osoba sklona partijanju ili vrijeme radije provodi uz knjigu, a tu je često i pitanje dovođenja cure ili dečka u sobu pa mnogi traže osobu koja će im redovito osigurati privatnost.

– S cimerom dijelite životni prostor i jako je važno da se slažete te da ste slični – govori Sanja Heric, studentica Filozofskog fakulteta iz Štrigove u Međimurju. I ona se odlučila na traženje cimerice putem Fejsa te se nada da će joj se netko javiti jer nije komplicirana osoba i nema puno zahtjeva, osim da se ne puši u sobi. A upravo je pušenje jedan od presudnih faktora u oglasima, a slijede glazbeni ukus, pri čemu je najčešći zahtjev da se “ne slušaju cajke”, interes za sport, pa čak i stil odijevanja… Tu lista ne staje, a neki idu toliko daleko da ne žele dijeliti sobu s osobama koje “ne jedu češnjak”, kako stoji u jednom od oglasa. U drugom pak piše da bi cimer trebao redovito gubiti u Fifi, poznatoj Playstation igri, te u sobu donijeti – hladnjak.

Neki u oglasima napišu i svoje osobine, godište i fakultet. Gotovo nitko ne navodi odakle dolazi jer to im, kažu, nije važno. Iznimka su Slavonci koji cimere redovito “mame” domaćim kobasama. Neki se pozivaju i na preporuke bivših cimera, dok drugi objavljuju i originalne poruke poput: “imam puno kose”, “sa mnom dolazi puno štikli” te “od kuće donosim bakine keksiće”. Tu je često i hvaljenje vlastitim kulinarskim sposobnostima pa tako jedna djevojka budućoj cimerici poručuje da joj može “napraviti i pileću juhicu ako se razboli”.

Dosadno je biti sam

Iako je cimere, slažu se, teško naći, suživot s njima puno je zabavniji, a ako naiđeš na pravu osobu, može ti postati prijatelj za cijeli život. To dokazuju i studenti koji žive u stanu pa ipak traže cimera. Među njima je i Brođanin Valentin Valjetić, koji je dosad živio i u domu i u stanu, s cimerom i bez njega.

– Dosadno je biti sam. Osim toga, u stanu su troškovi puno niži ako se dijele – kaže ovaj student Prometnog fakulteta koji upravo zato intenzivno traži cimera.

>> Gdje žive studenti    

Komentara 8

MM
maximilijanalexandar.max
09:36 21.08.2016.

Primitivci vole cajke!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:35 21.08.2016.

Kako god bilo bolje u domu nego biti podstanar kod nekih senilnih baba. Tek da čujete te horror priče. Kad iskapčaju grijanje, gase bojler, šeću se po sobi i uzimaju što im treba, pljačkaju na režijama, ne vraćaju polog. Hrvatskoj treba više domova za studente.

DU
Deleted user
12:30 21.08.2016.

Cajke su uvijek bile out. Osim za šljam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije