Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što gradska klupska scena nudi u kolovozu

I ljeti se u Zagrebu svaki dan tulumari

20.07.2012., Zagreb - Reportaza o nocnom zivotu u Zagrebu ljeti. Maraschino bar.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
31.07.2015.
u 12:47


Otvoreni su History, Taboo, Peprmint, Maraschino, Buena Vista Club...

Zagreb je ljeti i te kako živ, a u njegovoj klupskoj sceni uživaju podjednako i Zagrepčani i turisti. Barem tako tvrde vlasnici klubova koji svakodnevno organiziraju partyje te kažu kako nije istina da se grad uspava tijekom ljetnih mjeseci, iako mnogi klubovi zatvore svoje vrata.

– Imamo program svaki dan u tjednu i uvijek smo puni. Srijedom imamo kombinaciju domaće i strane glazbe, a ostatak tjedna puštamo samo strane hitove jer smo prilagodili program turistima kojih je u Zagrebu sve više – rekao je Robert Vicković, voditelj kluba History u Tkalčićevoj te napomenuo kako je šteta da se klubovi u Zagrebu ljeti zatvore jer ima puno turista, ali i domaćih gostiju, budući da ne odu svi na more.

Njima to odgovara

– Nama čak odgovara da mnogi ne rade jer nam onda dolazi više gostiju. Ipak, malo smo smanjili broj događanja preko ljeta pa tako party organiziramo jednom tjedno. Svake subote glazbu puštaju DJ-i – rekao je Livio Markoč iz Taboo kluba kod Glavnog kolodvora. Za ljubitelje plesnih latino ritmova, svakog se petka organizira salsa party u Buena Vista Clubu, a u četvrtak je večer rezervirana za swing. Također, utorkom i subotom organizira se plesnjak. U centru, pak, u Maraschino baru, goste zabljavlja DJ.

– Petkom i subotom otvoreni smo do 4 ujutro, a ostale dane do 2 i uvijek je gužva – rekao je voditelj Maraschina Hrvoje Tokić te napomenuo da su oko 70 posto gostiju stranci. I dok je u centru Zagreba živo, klubovi u ostalim dijelovima grada većinom su zatvorili vrata. Čak i ako rade tijekom dana, nemaju klupski program navečer. Tako je Hangar još početkom srpnja program preselio u Haciendu u Vodicama, a program u Zagrebu će se nastaviti tek u rujnu. Tada će se ponovno otvoriti i Hollywood Vanity Club, Depo Club, Aquarius te mnogi drugi. Također, neki će klubovi, poput Green Golda i Roka u novu sezonu ući preuređeni jer su iskoristili pauzu za velike radove.

Isplati se raditi

I dok je većina klubova, koja je ljeti uzela pauza, zatvorena tijekom cijelog srpnja i kolovoza, neki su se klubovi, poput Peperminta i Vintage Industrial Bara odlučili za kraću pauzu. U oba će se kluba sutra održati veliki party za zatvaranje sezone, a novu će sezonu Vintage Industrial bar otvoriti već 19. kolovoza koncertom grupe Mad Caddies. Dan kasnije šest će DJ-a otvoriti i novu sezonu u Peperminu iz kojeg poručuju da se isplati raditi ljeti u Zagrebu, a pauzu uzimaju samo zbog godišnjih odmora.

Komentara 2

FI
Fiumenko
13:24 31.07.2015.

Zagrebe grade moj, tako si mi daleko ali uvjek u srcu

DU
Deleted user
09:12 01.08.2015.

Pa, normalno, a što će mladi ljudi raditi,tulumariti, ljubiti, sexati, kad i tak nemaju lovu za otići na more. Nemaju gdje raditi, da si zarade za đeparac. Nekada smo radili u Ledu, prodavali sladolede, kao stunti, pa na gumici konobarili, bilo je mjesta da si zaradiš za more. Možda ne za Zrće, ali svakako za 10-tak dana mora, uvijek si po ljetu mogao zaraditi. Danas, nema šanse!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije