Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

'I da nismo imali 26 ruku, našlo bi ih se u opoziciji' – komentirao je pročelnik za financije Slavko Kojić

Gradska skupština
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.12.2014.
u 16:25

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek kazala je da će 2015. pokušati zaokružiti bez povećanja cijena komunalnih usluga te komunalne naknade

Proračun Grada Zagreba za 2015. godinu danas je usvojen većinom glasova Gradske skupštine. Budžet Grada od 6,85 milijardi kuna s pljeskom su pozdravili zastupnici nakon nekoliko sati rasprave, a kako je kazao pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić, na kraju j ipak prevladao razum zastupnika.

– Prevladao je osjećaj odgovornosti prema građanima. I da nismo imali 26 ruku, našlo bi ih se. Ima odgovornosti i u opoziciji – kazao je Kojić.

Iako je kritiziran od oporbe, u strahu da proračun neće proći nije bila dogradonačelnica Sandra Švaljek kojoj je ovo glasanje bilo presudno.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Drago mi je da je proračun prošao, napravljen je ozbiljno i rezultat je pragmatizma. Znamo da ga nije lako sastaviti u situaciji kada gospodarska aktivnost pada, a imamo i otegotnu okolnost za sljedeću godinu koja je uzrokovana izmjenama Zakona koji u velikoj mjeri utječu na prihod proračuna. Unatoč tome napravili smo najbolji proračun i dobro postavili prioritete – kazala je dogradonačelnica Sandra Švaljek.

Obećala je i da građani, barem ove godine neće osjetiti manjak u gradskom proračunu.

– Što se tiče cijena komunalnih usluga, zasad ćemo ovu godinu pokušati zaokružiti bez povećanja cijena komunalnih usluga i bez povećanja onih prihoda u gradskom proračunu na koje grad ima mogu mogućnost autonomno utjecat kao što su komunalni doprinos ili komunalna naknada – kazala je dogradonačelnica.

Evo gdje će se u gradu u 2015. uređivati ulice i ceste i graditi objekti

Komentara 4

SE
sestrićna
17:16 22.12.2014.

pola vlade je 3 a sad je i zagreb preuzeo 3..ma sve slučajno .)

TR
Trnjanec
22:07 22.12.2014.

Otpustite uhljebe iz grada i imat ćete odjednom pola milijarde kuna više na računu. Mislite da pretjerujem? Ako uhljeb ima bruto 2 od 10000 kn (to je 5800 neto, dakle ispod gradskog prosjeka), pola milijarde kuna ode na 4000 uhljeba. A pazite sad: 2000 ljudi može ODMAH odletjeti iz ZET-a (u kojem se prosjek neto plaće bliži 8000 kn, uz ostale beneficije). Na razini cijeloga grada može se otpiliti barem deset tisuća uhljeba bez ikakve štete, tako da grad može bez ikakvih problema imati 1.5 milijardu (!!!) kuna dodatno svake godine.

TR
Trnjanec
22:10 22.12.2014.

I još nešto: sramota je da se ne može u proračunu naći barem nešto malo novca da se osvjetli Trg Franje Tuđmana. To je sramota, ne znam tko se normalan uopće usudi hodati na strani trga kad padne mrak. Tamo te mogu opljačkati, a da na deset metara netko prolazi i ništa ne vidi koliki je mrak. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije