Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložena na Velesajmu

Hrvatska jahta od milijun eura iz Ivanić-Grada

22.02.2017., Zagreb - Na Zagrebackom velesajmu otvoren 26. Zagrebacki sajam nautike i 9. Sajam Hotel - medjunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pica i gastronomskih inovacija. Stipe Nevistic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
23.02.2017.
u 16:50

Na zagrebačkom Velesajmu traje sajmovi nautike i gastronomije, a osim toga posjetitelji mogu i probati zaroniti pod punom ronilačkom opremom

Za tri spavaonice, kuhinju, dva toaleta i dvije tuš-kabine platit ćete “samo” milijun eura plus PDV. Za taj novac nudi se i očaravajući pogled jer nije riječ o stanu, već o najvećoj jahti u Hrvatskoj pa je za pretpostaviti da je njezin sretni vlasnik neće čuvati ispred kuće, nego da će odmah njome zaploviti.

Ronioci najavili rušenje Guinnessa

Oni malo tanjeg džepa pak mogu uživati u pogledu na raskošno 17 metara dugo plovilo PearlSea 56 jer je izloženo na 26. Sajmu nautike koji je u srijedu otvoren na Zagrebačkom velesajmu.

– Gradilo ju je 20-ak stručnjaka puna četiri mjeseca, a prvi će put zaploviti Jadranom u travnju – otkrio nam je njezin graditelj i vlasnik Stipe Nevistić i dodao da već ima zainteresiranih kupaca. Brod je u marinu u srcu Zagreba jedva “doplovio” iz tvornice u Križu kod Ivanić-Grada. Osim PearlSea 56, posjetitelji mogu vidjeti još 120 gumenjaka, čamaca, kajaka, jahti, opreme za ronjenje i jedrenje, pa čak i saune... Građani mogu probati zaroniti pod punom ronilačkom opremom, a na otvorenju je najavljeno i obaranje Guinnessovih rekorda. Naime, naši svjetski rekorderi Lidija Lijić i Vitomir Maričić 1. ožujka u Austriji će pokušati srušiti pet rekorda u različitim disciplinama ronjenja na dah pod ledom. Za taj pothvat pripremali su ih zagrebački ronioci iz Nemo rescue teama. A kada se umorite od posla ili lutanja Sajmom nautike, kako je to savjetovao gradonačelnik Bandić na otvorenju, “svratite na dobru kapljicu na Nacionalnu izložbu vina, ali vodite računa da to bude umjereno”.

Besplatan ZET za posjetitelje

Izložba vina organizira se u sklopu 9. međunarodnog sajma Hotel&Gastroteh. Na njemu je izložena ugostiteljska oprema, ali i brojna tradicionalna hrvatska jela. Tako su primjerice učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta u srijedu pripremili zagorske i ličke hamburgere, a tu je i paški sir.

– Sajmovi su otvoreni do nedjelje, a uz ulaznice građani dobivaju besplatno parkiralište, ali i cjelodnevnu vožnju ZET-ovim javnim prijevozom – kazala je Dina Tomšić, šefica Velesajma.

Komentara 6

Avatar maxist
maxist
19:34 23.02.2017.

a dobar je i luftmadrac...

WU
wuggibiba
20:25 23.02.2017.

A tko je buduci vlasnik? Tomo Horvatincic ?

NO
nogogaz
19:26 23.02.2017.

Bio i vidio...ali ovo nije nešto savršeno. Prodat će nekoliko komada, odlično zaradit..nasmijat se naivnim kupcima...i napravit bolju...ako umu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije