Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salto mortale na Preradovićevom trgu

Horvatinčić će tužiti Grad, a Bandić kazniti Dinka Bilića

06.10.2016., Zagreb - Sin Tome Horvatincica uz pomoc prijatelja s metrom mjerio terasu na Cvjetnom trgu.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
07.10.2016.
u 11:10

Metalnu konstrukciju trebao bi ukloniti investitor o svome trošku, a kako je imao dozvolu za postavljenje, ceh će ispostaviti Gradu Zagrebu

Gradonačelniku Milanu Bandiću trebala su puna 24 sata da od hvalospjeva Horvatinčićevim terasama sažetog u: “Daj Bože da je više ovakvih terasa” dođe do zgražanja izrečenog na prepoznatljiv način: “Ovo je kuća kakvu ne bi ni vlastitoj majci dao da gradi na Preradovićevu trgu”!

Potpuni preokret: od izdavanja dozvola do očite zabrinutosti za gradsku blagajnu nakon naplate štete za Hoto Grupu koja će uslijediti, a sve to uz jednostavnu Bandićevu poruku: “Ja sam kriv i snosit ću svu odgovornost.”

Odmah ih uklonite

Nije gradonačelnik pritom mislio na vlastitu odgovornosti ni svoju ostavku, već onu koja bi idući tjedan mogao podnijeti Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za izgradnju grada, na osnovi Bandićeve kazne.

– Kaznit ću odgovorne koji su izdali ovakvo rješenje i dozvolu – rekao je Bandić i naredio da se dvije terase uklone do kraja dana. No ta je zapovijed jednostavno neostvariva u danom roku jer tvrtka mora dobiti nalog, a onda i propisan zakonski rok da o vlastitom trošku ukloni terase koje više nemaju dozvolu.

– Bolje naknadna pamet nego inzistiranje na pogrešci – zaključio je Bandić pa zahvalio i građanima i novinarima koji su ga upozorili na “propust” na Trgu Petra Preradovića. A naknadna pamet koštat će građane i morat će biti podmirena iz gradske blagajne, nakon što Hoto Grupa zatraži odštetu za uloženi novac u terase na osnovu dobivene dozvole.

– Po primanju rješenja od Grada u konzultacijama s našim odvjetnicima razmotrit će se i poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi zaštite naših povrijeđenih prava – bilo je sve što je želio reći Krešimir Horvatinčić iz Hoto Centra.

Novo rješenje na proljeće

Ipak, Bandić je najavio da će u proljeće pronaći rješenje za generalno uređenje terasa na Trgu i tako riješiti problem.

– Bolje naknadna pamet nego gurati projekt koji je izvan pameti. No ne zavaravajmo se. Terase će se ukloniti zbog pritiska javnosti i saniranja političke štete, a ne brige o javnom prostoru. Kako god, ovu bitku smo dobili – kazao je Dominik Etlinger (SDP). Da je cijela situacija smiješna, rekao je urbanist Niko Gamulin, upozoravajući da se u Gradu odluke o terasama stalno izmjenjuju.

– Svakom arhitektu ili inženjeru bilo je jasno da ovakve terase nisu mogle dobiti dozvolu. Svake godine izmjenjuju se odluke, bez jasnih kriterija i u Gradu rade zavrzlamu da bi na kraju mogli raditi upravo ovo – svakom pojedinačno izdavati dozvole za terase – objasnio je Gamulin.•

>> Od ranog jutra: pogledajte kako radnici uklanjaju nadstrešnicu na Preradovićevu trgu

Komentara 51

Avatar remetinečki_puni_pansion
remetinečki_puni_pansion
13:07 07.10.2016.

Već mi se gadi ta Bandićeva prijetvornost s kažnjavanjem svojih najbližih suradnika (termin kojeg on sam svakodnevno koristi). Kao kaznit će tog Bilića, a da bi grad izdao Rješenje potrebne su suglasnosti niza drugih gradskih ureda pa i onog za zaštitu spomenika kulture. Obična šuplja Bandićeva predstava za javnost. A tog Bilića će kao smijeniti i postaviti ga na drugo važno radno mjesto. Totalni lažnjak. Za sve nas bilo bi najbolje da Bandić konačno i za sva vremena kazni samoga sebe (neću reći kako jer bi mi obrisali komentar).

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:33 07.10.2016.

Hm, u tome i je sva strava Bandićevog upravljanja Zagrebom. Grad plaća kojekakve gluposti, igra kolo naokolo, pretače se iz šupljeg u prazno, žrtvuju se i dodatno zbrinjavaju pijuni koji su provodili šefove odluke koje im je on naredio, a osnovni uzrok karcinoma koji je zahvatio cijelu gradsku upravu ne otklanja se. Pravi moralni šefovi nakon gluposti i toliko dokazanih idiotarija, ako su moralni, odstupaju, a cincari i mutikaše žrtvuju sve što mogu samo da bi ukrali još koji groš, iako ni brda ukradenih ne mogu trošiti, jer su prebedasti da bi uzeli jedan dio normalnog života osim političkih zavrzlama. Osobno očekujem imenovanje konja kao zamjenika gradonačelnika i nakon toga sviranje citre, poput Kaligule i Nerona, da se Zagreb primakne Rimu u koji naš šef voli često putovati.

2X
2Xgeneral
17:29 07.10.2016.

pa bilić ne ide ni pišati bez odobrenja matana mikija!!!!!!!! koji glumac i manipulator. sve treba razjuriti i matana mikija i bilića i horvatinčića i ine uhljebljene i pogodovane pajde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije