Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupilo ih se 1500

Holdingovci se slikali za Milenijsku fotografiju uz 10 godina tvrtke

Milenijska fotografija Holdingovaca
Foto: Šime Strikoman
1/13
27.11.2015.
u 14:35

Radnici zagrebačke komunalne megatvrtke na travi uz fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice stali su tako da oblikuju logotip Holdinga. Šimi Strikomanu, poznatom autoru milenijskih fotografija, ovo je bilo jubilarno 500. takvo snimanje

Djelatnici Zagrebačkog holdinga, najvećega gradskog javnog poduzeća i jednog od najvećih takve vrste u Hrvatskoj, zauzeli su u petak oko 13.30 sati travnatu površinu uz gradske fontane i preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice i pozirali za milenijsku fotografiju poznatom fotografu Šimi Strikomani

Oko 1500 radnika, tj. gotovo desetina ukupnog broja, rasporedilo se tako da čine logotip Zagrebačkog holdinga, a učinili su to u povodu početka obilježavanja 10. obljetnice postojanja Holdinga, a ujedno uveličali i Strikomanov jubilej, kojem je slikanje radnika komunalne megatvrtke i 500. milenijska fotografija.

Hvala im što su izdržali

– Na najbolji mogući način uz rođendan Holdinga, najveće tvrtke u državi, obilježili smo i 500. milenijsku fotografiju. Sad idemo ispočetka, 501., 502... Ideja i vizija imamo, a prije svega moram zahvaliti ljudima koji me angažiraju proteklih 15 godina i svima koji su strpljivo sudjelovali u snimanju, posebno radnicima Holdinga koji su izdržali unatoč jakoj hladnoći – kazao je Strikoman nakon posla.

Strikomanu ovo nije prvi put da snima holdingovce. U siječnju 2009. 147. milenijsku fotografiju snimio je na dan puštanja u promet 100. niskopodnog tramvaja. Tada se Bandić popeo na krov tramvaja, a uz njega je na fotografiji bilo još 99 djelatnika ZET-a i Končara koji su gradili tramvaje.

Bandić je i jučer, uz čelnicu Holdinga Anu Stojić Deban i djelatnike iz svih tvrtki unutar Holdinga, od Čistoće, ZET-a, Zagrebparkinga do Plinare i Vodovoda, sudjelovao na 500. fotografiji.

– Htjeli smo u prvi plan staviti zaposlenike kako bismo ih nagradili barem na taj simboličan način jer se svakodnevno trude sugrađanima pružiti kvalitetniju uslugu – kazala je Stojić Deban. Holding je, dodala je, u 10 godina imao niz padova i uzdizanja, no i velikih projekata koji su obilježili grad.

– Panorama Zagreba danas je potpuno drugačija nego kad je Holding osnovan. Kupili smo nove autobuse i tramvaje, sudjelovali u gradnji sportske Arene i uređenju Bundeka – poručila je Stojić Deban.

Treba riješiti dugove

Rezultati poslovanja ove su godine, navodi šefica, bolji u odnosu na protekle, i to zato što je napravljen dio financijskog restrukturiranja, ali je još potrebno restrukturirati obveznice, odnosno za postojeća zaduženja od oko 2 milijarde kuna, što bi trebalo vratiti početkom 2017., treba uzeti nove kredite. Najavila je i da će se nastaviti operativno restrukturiranje kojim je već broj zaposlenih smanjen za oko 1500. U lipnju 2013. godine u Holdingu je radilo 12.556 ljudi, a danas ih je oko 10.980. 

Komentara 13

R0
R00kie
15:45 27.11.2015.

treba ih zaposliti jos par tisuca.

DO
domicic
17:29 27.11.2015.

Jesu uzeli slobodno ili se slikanje računa pod prekovremene?

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
16:09 27.11.2015.

Veze veze vezice samo tak se tam dolazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije