Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Holding traži kupca za odjeću i obuću koju bace građani

kontejnjer tekstil
22.08.2014.
u 07:30

Tekstil se u Zagrebu tek počeo prikupljati po reciklažnim dvorištima, čekamo kontejnjere i na ulicama

Zagrebački holding raspisao je natječaj kojim traže kupca za staru odjeću i obuću koju Zagrepčani odnedavno mogu odložiti u jednom od devet reciklažnih dvorišta.

U tvrtki predviđaju da će u godinu dana prikupiti oko 200 tona tekstila, a ono što im građani besplatno odlože, pokušat će pak prodati po najvećoj cijeni. Tako će glavni kriterij za odabir kupca biti cijena koju ponude po kilogramu, no prodat će ga isključivo onima koji se bave obradom ili reciklažom takvog otpada.

Podsjetimo i da bi se kontejneri za tekstil ubrzo trebali naći i na gradskim ulicama kako bi se što više građana uključilo u razvrstavanje tekstila, čemu se do sada nije davala važnost. Situacija je malo bolja u županijskim gradovima.

Jedan od gradova koji je kontejnere za tekstil postavio na javne površine jest Jastrebarsko, gdje će se stara odjeća i obuća uskoro moći odložiti na 30-ak lokacija. U Svetoj Nedelji tekstil se pak može odložiti na 14-ak lokacija u gradu, a kontejner za tekstil postavljen je na nekoliko lokacija i u Velikoj Gorici.

Oko polovice gradova i općina osiguralo sortiranje otpada, nespremnima kazne

Glomazni otpad Čistoća će odvoziti na poziv

Komentara 2

Avatar MissDaisy
MissDaisy
10:33 22.08.2014.

Znači možemo očekivati još second hand shoppova u Zagrebu :D

GG
goran.grdjan
23:17 22.08.2014.

Mi odložimo grad proda , sram i stid ih može biti (Izet), mi odložimo besplatno a oni uzmu paricu. Sirotinje svakim danom sve više, nebi li fontana men mogao nešto robe podijeliti onima kojima je to najpotrebnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije