Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA ZNATI

Holding ne sudjeluje: Dugovi za vodu i odvoz smeća se ne opraštaju

dugovi holding
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.02.2015.
u 11:00

Iako je Grad potpisao sporazum, to nije napravio i Holding, pa se trenutačno dug oprašta samo za komunalnu naknadu i najam stana

Dužni Zagrepčani koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji zbog neplaćenih računa za odvoz smeća, vodu ili plin iz blokade će, barem što se tiče Holdinga, teško izaći oprostom duga.

Iz Fine ga poslali u Holding

– Zahtjev za oprost duga od 700 kuna odnio sam 4. veljače u Holding jer su mi u Fini dali ispis na kojem je bila stavka ''Zagrebački holding'' i rekli da su oni potpisali sudjelovanje u oprostu duga i da im se obratim. Kada sam otišao predati zahtjev, to nisam mogao učiniti jer nitko nije imao pojma ni o čemu, čak i nakon nekoliko telefonskih poziva gospođe iz Urudžbenog – kazao je jedan od dužnika.

Dodao je da je potom otišao u zgradu Gradske uprave gdje su mu kazali da Holding mora preuzeti taj zahtjev.

– U Holdingu su opet rekli da oni nemaju pojma ni o čemu i da ne znaju kamo da proslijede taj zahtjev. Istodobno sam poslao i e-mail u Službu za korisnike Holdinga i oni su odgovorili nakon četiri dana da uopće nisu potpisali takav sporazum – požalio nam se građanin. Kako doznajemo, unatoč sporazumu koji je nedavno s Vladom uime Grada potpisala zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, obveza oprosta duga nije preuzeta i za Zagrebački holding.

Nisu na popisu vjerovnika

Tako građani mogu potraživati oprost duga za komunalnu naknadu i najamninu stana dok za osnovne režije, čini se, to ne mogu. Prije je Švaljek kazala da su sporazum s Vladom potpisala neka trgovačka društva u vlasništvu države te da smatra da bi to trebao i Holding.

Iz Gradske uprave objasnili su da je Grad potpisom dao pozitivan primjer i smjer gradskim poduzećima, no da je riječ o poslovnom potezu i da o tomu moraju odlučiti njihove uprave.

– Holding neovisno o nama može preuzeti obvezu oprosta duga, a tvrtke poput Vodovoda i odvodnje ili Plinare čak i mimo Holdinga jer je riječ o zasebnim tvrtkama unutar grupe – kazali su iz Gradske uprave.

Iz Holdinga su kratko konstatirali da se ne nalaze na popisu vjerovnika vezano uz sporazumno ublažavanje financijskih teškoća. Ipak, član Nadzornog odbora Holdinga Davor Štern i savjetnik predsjednika uprave Pero Kovačević smatraju da takvu odluku treba odobriti ili Skupština tvrtke (Švaljek i Slavko Kojić, pročelnik za financije) ili Gradska skupština.

– Kada bi Uprava takvo što potpisala, mogla bi odgovarati jer bi ispalo da se odriče dobiti – kazao je Kovačević.

Komentara 7

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:31 25.02.2015.

Jel vise itko ovog davora sterna shvaca ozbiljno ,nema znacajnije drzavne ni gradse uprave gdje taj sjedil nije i uporno dijeli savjete kao treba ovo treba ono a kog vraga on dela

ZG
zgblabla
14:26 25.02.2015.

Zahvljujući gospođi Dropulić i djelomično Milanu Bandiću-računi za vodu su 10x porasli u zadnjih 12-tak godina u Zgb ,ali zato imamo super pročičivač "kakice" koj će nas koštati 11milijardi kuna do 2025 a lova ide Njemaćkom RWE-u

SA
samodinamo
12:34 25.02.2015.

ajde napokon da nesto dobro vidim vezano za Holding....podrzavam neoprastanje dugova jer nije u redu da mi placamo a neki ne placaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije