Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Hoće li u prvim redovima na stranačkim listama za lokalne izbore biti najbolji?

Gradska skupstina, redovna sjednica skupstine, aktualni sat. Milan Bandic
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.03.2017.
u 12:02

Svaka strana ima one koji su projektima dokazali da znaju raditi u interesu građana

Objavom svih imena gradonačelničkih kandidata, Zagreb više ne može a da se ne suoči s očitim problemom. Onim koji posljednjih godina gura pod tepih. Nijedna stranka nije toliko jaka niti je ijedan kandidat toliko moćan da bez muke osigura skupštinsku većinu. A ona je nakon ovih lokalnih izbora zlata vrijedna jer bez nje izabrani gradonačelnik/ica je tek izabrani mister/miss seoske zabave s rokom trajanja. Do izvanrednih izbora. Ništa više od toga.

Bez previše dvojbi

Zato su skupštinske liste važne jednako kao i one s imenima gradonačelnika, ali i dokaz ozbiljnosti svake stranke. Umjesto stranačkih podobnika i poslušnika, sve stranke na prvim mjestima lista trebaju istaknuti ljude koji su se barem već pokušali potruditi za Zagrepčane. One koji su stavovima i projektima dokazali da se trude raditi u interesu građana. A takvih, bez obzira na sva raznorazna događanja u Skupštini, ima i u ovom mandatu. HNS ne mora dugo dvojiti – na njegovoj listi za Skupštinu među prvima mora biti zastupnik Tomislav Stojak koji se, neovisno o kandidaturi Anke Mrak-Taritaš, već odavno dokazao kao aktivan zastupnik i zagovornik građana. Uostalom, kao predstavnik stranke koja u sadašnjem mandatu ima samo dva zastupnika, svojim angažmanom uspio se profilirati kao najaktivniji zastupnik u Skupštini. S druge strane, SDP visoko na listu mora istaknuti Dominika Etlingera, koji je jedini njegov zastupnik koji je socijaldemokraciju dokazao. Ni HDZ nema što dvojiti u pozicioniranju postojećih zastupnika. Visoko mjesto, barem što se gradske politike tiče, zasigurno zaslužuju dvojica zastupnika – Ivan Ćelić i Mario Župan.

Svi nečujni osim jedne

Ni Bandić, kao i ostali, nema prevelike dvojbe, a ni izbor u svojim redovima. Ipak, zahvalu jednostavno mora iskazati jednoj od svojih najvjernijih suradnica – Jeleni Pavičić-Vukićević. Bez nje, u sadašnjoj ulozi potpredsjednice Skupštine, bandićevci bi mogli nositi nadimak nečujnih zastupnika.•

Komentara 3

2X
2Xgeneral
12:25 30.03.2017.

matan miki vjerojatno bu radio svoju listu pajda za remetinec!!! a s njima može i na izbore

SU
SUBARU
11:57 31.03.2017.

A viđe profesionalnog vjernika.

DU
Deleted user
19:45 30.03.2017.

Sad mi je jasno zašto partija nije dala slobodne izbore. Jednostavno - predložili su najbolje.I to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije