Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj za udruge

Hoće li partizani i branitelji biti susjedi pod istim krovom? Zadnja je Bandićeva

Milan Bandić
Marko Lukunić/PIXSELL
29.03.2016.
u 08:00

Za mjesečni najam nekog od 23 prostora udruge će izdvajati od 77 do 3060 kuna, ovisno o veličini prostora. Najskuplji je iza Lisinskog

Udruge koje se bave humanitarnom, braniteljskom, kulturnom, sportskom ili tehničkom djelatnošću mogu se natjecati za najam jednog od 23 prostora po cijeni od 77 do tri tisuće kuna za mjesečni najam.

Prostore mogu unajmiti od Grada ako se prijave na natječaj koji je otvoren do 21. travnja, a tko će se u njih u konačnici useliti, odlučivat će se na temelju bodova koje pak donosi aktivnost udruge, broj članova, ranija iskustva s redovitošću plaćanja režija i slično.

Za korištenje jednoga gradskog prostora može prijaviti više udruga koje ga planiraju koristiti zajednički

Najmanje novca Grad traži za prostor od 19 kvadrata u prizemlju stambene zgrade u Kraljevičkoj ulici pokraj Parka Stara Trešnjevka, a najviše za samostojeći objekt u Trnjanskoj 1 (iza Lisinskog), gdje za mjesečni najam 764 kvadrata traži 3060 kuna.

Zanimljivo je i sklonište u Ulici Božidara Magovca 70, gdje se 190 kvadrata za 764 kuna daje u najam udrugama koje će ondje organizirati sportske sadržaje. Za kulturne sadržaje zanimljiva su dva lokala u Savskoj 28 od 40 i 66 kvadrata, za čiji najam Grad traži tek po 200, odnosno 300 kuna.

Iz Grada su naveli da se za korištenje jednoga gradskog prostora može prijaviti više udruga koje ga planiraju koristiti zajednički.

– Prijavu podnosi samo jedna od udruga koja smatra da na javnom natječaju može ostvariti najveći broj bodova – objasnili su.

S obzirom na to da su za svaki prostor navedene djelatnosti udruga koje se mogu javiti, moguće je da se dogodi da se u prostor u Degenovoj 2 zajednički usele udruge branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji te udruge boraca iz II. svjetskog rata.

Ako se nađu takve dvije udruge koje se odluče na zajednički najam, za prostor na Kaptolu od 62 kvadrata izdvajat će samo po 150 kuna, uz očekivani partnerski odnos i u plaćanju režija     

Komentara 30

Avatar etnaanbama
etnaanbama
09:10 29.03.2016.

Partizani ne umiru, ne bih ni ja da primam mirovinu 70-et godina. Ili mirovine primaju snajke, te su nasljedne nije kao kod braniteljskih ako se uda udovica domovinskoga rata gubi mirovinu

Avatar etnaanbama
etnaanbama
09:05 29.03.2016.

Ima li partizana još živih!!!!?

SK
Skorpion
09:35 29.03.2016.

Zar tih opancara ima jos zivih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije