Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnje

Ovakve jaslice ima samo Zagreb: Hitler, Bin Laden i Tito klanjaju se malom Isusu

Mijo Gabrić jaslice
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
19.12.2014.
u 21:45

U Cascadama prebendar Mijo Gabrić postavio originalne jaslice. Josipa predstavlja Gandhi, Mariju Majka Tereza, Tri su kralja papa Ivan Pavao II., Gorbačov i Reagan, a tu su Tuđman, Janica Kostelić, Salvador Dalí, Albert Einstein...

Samo Zagreb za Božić ima jaslice s Hitlerom, Osamom Bin Ladenom i Josipom Brozom Titom! Smještene su u Cascadama u Tkalčićevoj ulici, na ideju je došao prebendar Mijo Gabrić, lutke je izradila Ivana Matijević iz Siska, a likovno osmislio akademski kipar Bernard Pešorda.

- Isus, koji je položen u naćve, rađa se u mlinu, tik do propale tvornice na kojoj piše "Zaposlenima ulaz zabranjen", Josipa predstavlja Gandhi, a Mariju Majka Tereza, dok su Tri kralja papa Ivan Pavao II., Gorbačov i Reagan – tumači nam Gabrić i pokazuje papamobil, Volgu i Lincolna kojima su se dovezla Tri kralja, koji su donijeli tamjan, zlato i ulje.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Hitler i Bin Laden izašli su iz mračne špilje i sjede na benzinskoj crpki paleći gume.

- Svako vrijeme ima svoje Herode. Ova dvojica, osim što truju svijet, prijete da će ga razoriti eksplozijom – tumači Gabrić, dodajući da će svi doći na konačni sud i pokazuje natpis iz Izaije (45, 23) "preda mnom će se prignut svako koljeno".

Anđeli, koji su radosnu vijest prenijeli cijelome svijetu, u Gabrićevim su jaslicama smješteni u helikopteru, iz kojega viri kamerman s kamerom u rukama. Ispod njih su Janica Kostelić, Franjo Tuđman, Salvador Dalí, Einstein i mnogi drugi koji su na svoj način obilježili ovu epohu.

Komentara 51

CI
ciba12345
22:15 19.12.2014.

Veču glupost od ovoga stvarno je teško napravit. Mislim da bi se crkva i vjernici trebali ogradit od ovakvih bedastoča. Pa kakve to veze ima sa rođenjem isusa? To je čisto politikanstvo.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:45 19.12.2014.

>>Hitler i Bin Laden izašli su iz mračne špilje i sjede na benzinskoj crpki paleći gume.<< malo ljepilo snifamo

ER
eristika
22:44 19.12.2014.

To je onaj Gabrić koji je htio otvoriti ekskluzivni restoran u tornju Zagrebačke katedrale. Očito je prepun čudnih ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije