Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Hinko Plešnik treba hitno u Kinu na transplataciju matičnih stanica

Hinko Plešnik
Foto: Privatni album
Autor
Sandra Golemac
23.10.2014.
u 18:00

U veljači mu je dijagnosticiran ALS, odnosno, amiotrofična lateralna skleroza i stanje mu se stalno pogoršava

Obožava planinarenje, zrakoplovstvo i svemir. Inače je specijalist za procesna računala, bio je član Hrvatskog radioamaterskog saveza, bavio se bioenergijom, snimao je pjesme, ali i izrađivao ukrasne lampe. Svestran je čovjek. Ima dva unuka s kojima je često išao u šetnje i bicikliranje.

No, 59-godišnji Hinko Plešnik danas je prikovan za bolnički krevet. U veljači mu je dijagnosticiran ALS, odnosno, amiotrofična lateralna skleroza i jedini mu je spas transplantacija matičnih stanica u Relife International Medical Centar u Kini.

– Prvi su se simptomi pojavili početkom svibnja, a stanje se stalno pogoršava. Molimo sve za pomoć – poručila je njegova kći Kristina Rudić.

S obzirom na to da mu je za liječenje i boravak u Kini potrebno oko 250 tisuća kuna, obitelj i prijatelji organizirali su humanitarnu akciju “Svi smo mi Hiplex” za prikupljanje sredstava. Akcija traje cijeli mjesec, a do sada je prikupljeno 56 tisuća kuna, što nije dostatno. Svi koji žele pomoći mogu uplatiti dobrovoljnu donaciju na žiroračun Erste banke IBAN: HR8824020061500034671.

Komentara 1

Avatar imotska115
imotska115
00:27 24.10.2014.

Kina!!!! nemoguce vjerovat. Pa nasi su doktori nedavno ucinili najbolji uspjeh plantacijom umjetnog srca, ne vjerujem da to nasa medicina nije u stanju napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije