Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupština

HDZ: Tražimo strategiju o sportu u Gradu

09.04.2015.,  Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, cetvrtina finala, PPD Zagreb - FC Barcelona. Zlatko Horvat. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.05.2015.
u 11:30

Restrukturiranje KK Cibona na dnevni će red sjednice, no ako Grad ne pomogne rukometašima, i njih čeka stečaj

Iako će pred skupštinare na sutrašnjoj sjednici prijedlog izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja dužnika Košarkaškog kluba "Cibona", na ovoj sjednici Skupštine na dnevni red nije uvršten i zahtjev rukometnog kluba Zagreb. Oni, naime, pismom koje su poslali svim skupštinarima, predsjedniku Skupštine Darinku Kosoru, kao i gradonačelniku Milanu Bandiću, traže novac za podmirenje svojih dugova. Takva odluka, kojom bi se na račun rukometnog kluba iz proračuna trebalo isplatiti 2,5 milijuna kuna, može biti uvrštena tek po hitnom postupku, no oporbenjaci već sada znaju – o njezinu izglasavanju dobro će razmisliti. Kažu, dosta im je da se u posljednji trenutak donose odluke o spašavanju sportskih klubova bez jasne strategije. Naime, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić tražio je tematsku sjednicu o svim sportskim klubovima, no iako se o njoj Bandić u načelu složio, datuma za takvu raspravu još nema.

– Podržavamo sustavno rješavanje problema sportskih klubova, a prije svega se zalažemo za sportsku strategiju– kazao je Andrija Mikulić. Da je potrebno cjelovito rješenje, misli i šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

– Ne postoje mali i veliki sportovi, kriteriji trebaju biti jednaki za sve, treba pomoći razvoju javnog sporta, odnosno najmlađih naraštaja kroz jasne kriteriji i transparentno financiranje – rekao je Bernardić. A rukometaši su od Grada tražili novac kako bi, poručili su, izbjegli stečaj koji prijeti Ciboni.

– Da ne bismo došli u situaciju da za tri mjeseca i mi moramo u stečaj, tražili smo financijsku pomoć. A pomoć nam treba jer dugujemo igračima, dobavljačima – istaknuo je Ante Ančić, direktor rukometnog kluba PPD Zagreb. Burne reakcije izazvala je i tema sanacije vaterpolo kluba Mladost.

– Put prema uspjehu u profesionalnom sportu ne bi trebao ići preko pritiskanja Sportskog saveza grada Zagreba, da iz javnih potreba osigurava dodatni novac za profesionalne ugovore, već većim angažmanom na globalnom tržištu, što je posao rukovodstva tih klubova – rekao je Nikola Dragaš, predsjednik krovne sportske udruge u gradu Zagrebu.

Komentara 1

GR
gruzija
16:21 06.05.2015.

stvarno je jezovito i monstruozno da se iz proracuna grada krade svima nama za financiranje profesionalnih klubova ,pa dokada to fali mi Sandra Svaljek ,jer ovo sto radi Bandic je prevrsilo svaku mjeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije