Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rušenje vlasti

HDZ-ovci i bandićevci planirali preuzeti vlast u četvrti Donji grad

Srđan Subotić, predsjednik Gradske četvrti Donji Grad
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
18.09.2014.
u 08:00

Pet zastupnika tražilo je smjenu zbog, kako su naveli, malog broja sjednica Vijeća, što je Subotić odbacio kao netočnim

Smjena vlasti koja je za sinoć najavljena u Vijeću gradske četvrti Donji grad na kraju se ipak nije dogodila.

Rušenje aktualne SDP-HNS vlasti i predsjednika Srđana Subotića zatražila su tri HDZ-ova zastupnika te bandićevci Sanja Kumpar i Marijan Oljica, bivši SDP-ov čelnik Donjeg grada koji se gradonačelniku priklonio prije izbora lani.

–Tih petero zastupnika tražilo je razrješenje mene i potpredsjednika zbog nanošenja štete ugledu Vijeća no kada sam zatražio da njihove klevete prvo istraži povjerenstvo koje bismo zajedno osnovali povukli su svoj zahtjev i napustili sjednicu - kazao je Subotić.

Dodao je da ga terete za malen broj sjednica, što je odbacio kao netočnim pojasnivši da je u 13 mjeseci održano 18 sjednica.

Spremaju puč, nesmiljeno se bore za vlast u gradskim kvartovima

Komentara 6

MA
matejjari
12:04 18.09.2014.

Hm, Srđan Subotić glavni u Donjem gradu, vjerojatno potomak nekog od 25.000 srpskih partizana koji su se nakon 1945. naselili u centru Zagreba i sad ti potomci srpskih partizanskih dotepenaca glumataju purgere jer žive u centru.

DU
Deleted user
12:13 18.09.2014.

subotiću poletjet ćeš!

MA
matejjari
14:48 18.09.2014.

@Masni_brkovi, pogle kako tvoj sdp-ovci uhljebljuju sami sebe u državne firme. Većina od 114 novih radnika u Apisu članovi su SDP-a! Nova je SDP-ova uprava (glavni Hrvoja Somuna član SDP-a) već 1. kolovoza 2012. otpočela otpuštanje uz otpremnine i umirovljenje uz dokup staža dijela zaposlenih. Od kolovoza 2012. do kraja 2013. Somunova se nova uprava riješila ukupno 76 zaposlenih. Istodobno s otpuštanjima, u skladu s novom sistematizacijom radnih mjesta, nova je uprava preko javnih natječaja u različite segmente tvrtke zapošljavala: u zadnjih pet mjeseci 2012. uz tri člana uprave zaposleno je još 12 osoba, 2013. dodatnih 52, a u prvih devet mjeseci ove godine još 47. U zadnje dvije godine broj novozaposlenih popeo se na 114 osoba, što je 38 zaposlenih više od broja otpuštenih i umirovljenih. Na javno raspisanim natječajima od prijavljenih kandidata vrlo često su odabirani upravo oni s članskom iskaznicom SDP-a, ili osobe povezane s njima.Vrata apisa širom su se otvorila SDP-ovu podmlatku, članovima Foruma mladih. Čak oni sami, tvrde naši izvori iz Apisa, u šali znaju rerći kako su ih ukrcali na Iblerovom trgu, a iskrcali u Paljekovoj 18. Ove je godine u Apisu zaposlen još jedan član Glavnog odbora SDP-a, Dražen Posavec. Prošle je godine u Apisu zaposlen i Bernardićev blizak suradnik i član zagrebačkog odbora SDP-a, Omer Eškić, zatim SDP-ovac Ivica Pranjić koji je u Apis prešao iz Zagrebačkog holdinga. Lani je zaposlen i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a, Damir Prelčec. U Apisu je 2013. zaposlena i Alisa Lambaša Meić, članica Foruma mladih i supruga SDP-ovca Jurice Meića, zatim Zoran Suton, rođak financijskog tajnika SDP-a Dinka Sutona. U odjelu promocije i marketinga lani je zaposlena i Martina Mikulčić Prka, supruga zagrebačkog odvjetnika Mladena Prke u čijem odvjetničkom uredu radi supruga Tomislava Sauche, već spomenutog šefa kabineta Zorana Milanovića. To su tek neke od stranačkih, rođačkih, i interesnih veza koje su, čini se, pripomogle pri zapošljavanju u Apisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije