Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa Skupštine

Hale na Jankomiru nisu dovoljno velike za nakupljeno smeće

Glomazni otpad
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.12.2014.
u 10:28

Na Jankomir se otpad odvozi već od petka – kazala je Sandra Švaljek

Osiguranih dvije tisuće kubnih metara skladišnog prostora na Jankomiru za privremeno rješavanje glomaznog otpada nije dovoljno za smeće nagomilano na ulicama grada.

Tako je to poručila dogradonačelnica Sandra Švaljek, pravdajući se da se u Gradu otpadom intenzivno bave, i kako je osiguran skladišni dio tek korak ka rješavanju problema.
Hale, inače u vlasništvu Robnih terminala, u koje će se odlagati otpad bit će u toj funkciji, kako je navela Švaljek, onoliko dugo dok se ne osigura trajno rješenje zbrinjavanja glomaznog otpada u Gradu Zagrebu.

– Na Jankomir se otpad odvozi od petka. Grad će ujedno raspisati natječaj za uslugu zbrinjavanja otpada, a radi se i na okolišnoj dozvoli – poručila je Švaljek.

U svome je obrazloženju navela da će se privremeno zbrinuti glomazni otpad obrađivati, ne objašnjavajući pritom gdje i tko će preuzeti posao obrade glomaznog otpada. Elaborirajući o otpadu, Švaljek je kazala kako je prvo na redu bilo raščišćavanje najvećeg divljeg odlagališta Oboj s kojega je već do sada bilo četrdesetak odvoza – ali ne na Jankomir, već na Jakuševec.

Komentara 5

LA
larala
19:10 22.12.2014.

šta gđa. šveljak ima razbijati glavu s glomaznim otpadom u zagrebu? neka glavu razbija ministar zmajlovic koji inace voli smišlajti toplu vodu i ostatak vladajuce ekipe koji su potpisali eu direktive bez da su prethodno osigurali i stvorili uvjete za provođenje istih...a, i za ovaj glomazni otpad sam više nego sigurna da su upravo oni zaslužni, zanimljivo da se otpad baca di se stigne a, lijepo je došao dopis od grada da se samo nazove i dogovori ako vec netko nije u mogucnosti odvesti isti u reciklažna dvorišta....

CI
cinkvici
13:03 22.12.2014.

Bez veze, ima prostora preko glave u zgradi Sabora, sve one neradnike potjerati i nakrcati zgradu smečem - nema puno razlike, samo što ima više koristi, jer od onih napušenih političara nikad ništs osim gomilentroškova!

NO
nonasur
14:25 22.12.2014.

Ni odvoz smeća nisu u stanju organizirati. Velikih li vođa... Ukinuti prirez čim prije jer našim novcem nisu u stanju raspolagati. Bolje da nama ostane u džepu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije