Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostali zarobljeni

GSS-ovci spašavali konje iz poplavljenog Odranskog polja

Spašavanje konja GSS
Foto: HGSS
1/3
24.02.2014.
u 12:42

Akcija izvlačenja dvaju konja s metar i pol dubine trajala je sinoć osam sati. Izvučen je jedan konj, a jutros i drugi. U vodi su bila zatočena četiri grla, a jedno je uginulo

Na moru, u gori, na rijeci... članovi Hrvatske gorske službe spašavanja uvijek su gdje treba, spašavaju ljude, ali i životinje i imovinu.

Uz nebrojene intervencije na poplavljenim područjima oko Odre, u kojima pomažu ugroženim mještanima, GSS-ovci su ovih dana dvaput spašavali i konje! Prvoga su izvukli jučer iz Odranskog polja, u kojem su na oko metar i pol dubine ostala zarobljena četiri grla. Hrabri i spretni GSS-ovci uspjeli su jučer izvući jednog odraslog konja, jedan je, nažalost, uginuo, a ždrijebe i trećeg odraslog konja izvukli su mještani i njihov vlasnik.

Foto: HGSS

– U akciju spašavanja preživjelih životinja, nakon dojave, uputilo se desetak spasilaca iz više stanica i jedan veterinar. Konj je uspješno sediran te evakuiran 2,6 kilometara kroz poplavljena polja i gustiš.

Foto: HGSS

Evakuacija jednog konja, s pripremom, trajala je osam sati – obavještavaju iz HGSS-a. Kako je akcija potrajala do kasno u noć, nastavljena je jutros, kada je spašen i drugi konj.

>>Po jakom vjetru i uz slabu vidljivost helikopterom spasili dvoje pacijenata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije