Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tek na pola puta

Gradski zaposlenici ne žele rezove na plaći, Bandić nepopustljiv

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.04.2014.
u 08:27

Prije tri tjedna potpisan je novi ugovor s istim pravima, samo na tri mjeseca, no rezanja plaća nije bilo iako ih Bandić stalno najavljuje

Iako su potpisali novi kolektivni ugovor na tri mjeseca, sindikati gradske uprave i gradonačelnik Milan Bandić nisu se dogovorili o smanjenju plaća od četiri do 15 posto.

Naime, novi ugovor, potpisan prije tri tjedna, garantira zaposlenicima do 30. lipnja jednaka prava koja imaju i sad, a kad on istekne, kako kažu predstavnici zaposlenika gradske uprave, tek će se tada sjesti za pregovarački stol i dogovarati o smanjenju plaća, bez obzira na to što gradonačelnik svakodnevno najavljuje uštede baš na njima.

– Nadam se da ćemo naći zajednički jezik i postići kompromis – kazao je Vlado Korbar, predstavnik Sindikata gradske uprave.
U gradskoj upravi i svim gradskim ustanovama radi oko 13.000 ljudi, a od 2009. godine nekoliko puta mijenjale su se stavke u kolektivnom ugovoru  te su im smanjena materijalna prava, no rezovi se dosad nisu odnosili direktno na plaće.

Podsjetimo, najveći problem prilikom posljednjih pregovora stvaralo je to što gradonačelnik Bandić predlaže smanjenje plaća putem koeficijenata, a ne osnovice koja je u kolektivnom ugovoru, na što sindikati nisu željeli pristati. Zaposlenicima u drugim gradskim ustanovama kolektivni ugovor vrijedi do kraja lipnja pa nisu potpisivali novi, a na zadnjem sastanku s gradonačelnikom nisu popustili u vezi sa smanjenjem broja zaposlenika jer, kažu, viška ih nemaju.

>>Bandić: Teška gospodarska situacija u Zagrebu nije slučaj

>>Sindikati naljutili Bandića: Ne žele bruto plaće niže za 500 kuna

Komentara 7

DO
Dotepenec
11:57 22.04.2014.

Smanjite broj šefova a ne plaće.

CH
chemica
12:10 22.04.2014.

Tko više vjeruje Bandiću...

GO
golub
09:22 22.04.2014.

Svaku sliku ovog portala pokvari Bandić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije