Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevoz

Gradski taksi za gradonačelnika, predsjednike četvrti i pročelnike

garaža,gradsko poglavarstvo
Tomislav Miletić/PIXSELL
28.09.2013.
u 10:00

Svatko tko ima pravo na vožnju morat će se potpisati pa više neće biti vožnji baka, majki i ljubavnica – kaže Bandić

Predsjednici vijeća gradskih četvrti koji su udaljeni od središta grada i imaju prostorno velik teren za obilaziti, kao što su Sesvete, Dubrava ili Brezovica, prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, jedni su od rijetkih gradskih službenika koji će imati na raspolaganju osobni automobil. Svi ostali službenici, uključujući i njega samog, najavio je, službena vozila moći će koristiti po potrebi, kao da zovu taksi.

Umjesto da vozilom sami raspolažu, do odredišta će ih voziti službeni vozači koji će po uzoru na taksiste nakon te vožnje biti na raspolaganju drugim službenicima. Tako će funkcionirati i gradska uprava i Holding, najavio je Bandić.

– Svatko tko ima pravo na vožnju morat će se potpisati pa više neće biti vožnji tetki, baka ili ljubavnica – istaknuo je gradonačelnik.

Pohvalio se da je određena rezanja beneficija već uveo pa je od 2008. broj službenih vozila smanjio sa 201 na 69 vozila. Budući da je leasing za ta vozila nedavno istekao, kazao je kako razmišlja da novi natječaj i ne provodi, već da se svi koriste sa 130 automobila, koliko ih je na leasing uzeo Holding. Ako Bandićev “taksi” za javne službenike zaživi, bez osobnih vozača i vozila ostali bi i gradski pročelnici, a službeni vozači vozili bi sve koji na to imaju pravo.

>> Parkiranje u ZG-u: Važne novosti za sve sa službenim autom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije