Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakonsko ograničenje

Gradski SDP: Šteta što kazne za otpad ne mogu biti veće

glomazni otpad
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.11.2015.
u 17:04

Strože sankcije za one koji ilegalno odlažu glomazni otpad bile bi poruka i budućim generacijama, a one koji otpad recikliraju i razvrstavaju trebalo bi nagraditi nižim cijenama, drže u SDP-u

Umjesto dvije tisuće kuna, koliko je predviđena najviša kazna za fizičke osobe koje na javnoj površini bacaju glomazni otpad, a o čemu će se odlučivati na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca, kazne bi trebale biti znatno strože.

Za to se, osim gradonačelnika Milana Bandića, zalažu i zastupnici SDP-a, no prostora za povećanje kazni na račun neodgovornih građana, zbog zakonskog ograničenja, nema.

Skupštinari smatraju da bi kazne u rasponu od pet do 20 tisuća kuna za fizičke osobe imale boljeg utjecaja, no podržavaju i prijedlog koji je i sad upućen na glasanje jer, kako naglašavaju, put je to kojim bi se riješio problem divljih odlagališta na području Zagreba, kojih je samo u ovoj godini evidentirano više od tisuću.

– Treba kazniti pojedince i poduzeća koja nelegalno odlažu otpad. Moramo misliti na buduće generacije i zato bi bilo bolje da kazne budu veće. Kroz sustav recikliranja i naplatu prema stvorenom otpadu u kućanstvima nužno je nižim cijenama motivirati i nagraditi sve one koji se odgovorno ponašaju – rekao je SDP-ovac Dominik Etlinger.

Komentara 11

AA
aaagotal
07:18 27.11.2015.

Ne znam o čemu pričaju SDP-ovci! Pa ja dva puta godišnje uredno dobijem račun za odvoz glomaznog otpada! Pa onda molim, neka izvole raditi!!!!

TH
than
01:57 27.11.2015.

Objektivno meni je i ovo odlaganje otpada zanimljivo. Bacam boce, bacam, plastiku, bacam sve, jer ne napunim kantu i dodje mi isto kao i prije. To samo valjda u ovoj lopovskoj drzavi moze.

BV
Bijela Vrana
18:03 26.11.2015.

Najbolje da se i djelatnici Cistoce naoruzaju kao i Zetovci !!! Sramota ! tri kontejnera na tu i tamo pokojem uglu u gradu koje kao da je voda donijela i koje gradjani moraju obilaziti "glume" zelene otoke.Novi tarifni sistem odvoza komunalnog otpada po volumenu je i dalje odvoz otpada po kvadraturi samo se sada za istu kvadraturu stana /kuce nejednako placa !!! Odvajanje otpada ,kante i/ ili vrece za plastiku ,papir i zeleni otpad ne postoji... i na kraju sav otpad ionako zavrsi na istom neuredenom deponiju !!! I ti nesposobni likovi sanjaju KAZNE !?!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije