Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ledeni izazov

Gradonačelnik V. Gorice se polio, učinit će to i zaprešićki kolega. A Bandić?

Dražen Barišić Milan Bandić Željko Turk
Foto: Facebook
1/3
28.08.2014.
u 17:00

U akciju za pomoć oboljelima od ALS-a uključili se i gradonačelnici županije. Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić polio se ledenom vodom i nominirao gradonačelnika Zaprešića Željka Turka koji će izazov – prihvatiti

Polio se ledenom vodom, video objavio na Facebooku, prihvatio izazov i donirao novac – sve to odradio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić podržavši tako nedavno osnovani “Neuron”, hrvatsku udrugu za podršku oboljelima od amiotrofične lateralne skleroze.

On je tako tek jedna u nizu javnih osoba koje su podlegle, po mnogima, masovnoj histeriji, ali sve dok nije započelo lančano polijevanje u Hrvatskoj, oboljeli od ove nedovoljno istražene bolesti nisu imali nikakve podrške, organizacije, a o novcu za liječenje mogli su samo sanjati.

I dok se na društvenim mrežama podjednako kritizira i hvali masovna “histerija” polijevanja vodom – konačni rezultat ipak je hvalevrijedan. U Zagrebu je osnovana udruga, a prvi se novac već zbraja na računu!

– Sa zadovoljstvom sam prihvatio izazov svog prijatelja Nenada Črnka i priključio se akciji za pomoć oboljelima od ALS-a. Svoj prilog uplatit ću utemeljenoj Udruzi Neuron koja okuplja oboljele od ALS-a i članove njihovih obitelji u Hrvatskoj – poručio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić koji je tako među prvima na račun domaće udruge, koja bi uskoro trebala imati podružnice u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, uplatio novac.

Gradonačelnik Barišić, između ostalog, pozvao je i sve Velikogoričane da se priključe ovoj akciji i sami doniraju udruzi.
– U skladu sa svojim mogućnostima pomozite udruzi Neuron i oboljelima od ove strašne bolesti– kazao je i na isti izazov nominirao gradonačelnika Zaprešića Željka Turka.

On tek treba odgovoriti na izazov, ima puna 24 sata.
– Svakako ću se odazvati i svojom donacijom pomoći udruzi  i oboljelima – poručio je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića. No izazov zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije prihvatio. Njega je naime izazvalo dvoje - pjevačica Jelena Rozga i Karlo Matić, voditelj ljetnog kina Gradec, no gradonačelnik  Bandić na te izazove nije odgovorio. Hoće li  uplatiti novac za pomoć udruzi nije poznato.

Komentara 1

BO
bojnik
22:52 29.08.2014.

Treba nominirati Pusicku, Holy i Sasu Broz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije