Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od stenjevca do dubrave

Grad želi 'podebljati' proračun i prodaje i 17 zemljišta. Evo gdje!

zemljišta prodaja
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
22.07.2014.
u 12:59

Umjesto da kupce traže natječajem i tako troše novac, građani će se moći Gradu sami javiti. Na svim se tim parcelama mogu graditi stambeno-poslovni objekti.

Prodaje se gradilište u blizini osnove i srednje škole, doma zdravlja i trgovačkog centra. U blizini su rekreacijsko-sportski sadržaji i javni prijevoz – tekst je jednog od 17 oglasa za prodaju gradskih građevinskih zemljišta.

Iako je malo tko mogao očekivati da će Grad svoja zemljišta prodavati putem komercijalnih metoda, i to se dogodilo pa kupci imaju mogućnost kupnje gradske parcele po komercijalnim cijenama u Stenjevcu, Malešnici, Novom Zagrebu, Dubravi, Podsusedu. Ponuđene parcele su različitih veličina i cijena, od 60 do 260 eura po četvornom metru.

Gradnja stanova

Iz gradske uprave objasnili su kako su do sada novac trošili na objavljivanje natječaja od kojih na kraju nisu imali koristi pa su popisali i objavili sva zemljišta spremna za prodaju. Za početak se na popisu nalazi 17 građevinskih zemljišta, no on će se popunjavati i smanjivati, ovisno o prodaji i stavljanju novih na popis.

– Želimo građanima dati na uvid koja su gradska zemljišta u prodaji, a ako se netko zainteresira i pošalje pismo namjere, raspisat ćemo javni natječaj – kazali su iz nadležnog Ureda za imovinskopravne poslove.

Dodali su da na  taj način štede novac, građani imaju uvid u nekretnine, a od cijele priče očekuju i financijsku korist za Grad. Objasnili su da je riječ o građevinskim zemljištima na kojima nije predviđena gradnja gradskih ustanova kao što su škole i vrtići te da zemljišta nisu potrebna ni za gradnju javne infrastrukture i da se na svima mogu graditi stambeno-poslovni objekti.

Ipak javni natječaj

– Sva su zemljišta u stopostotnom vlasništvu Grada i za njih prije nije bilo zainteresiranih – istaknuli su iz Ureda. Naime, do sada je Grad do kupaca dolazio isključivo putem javnog natječaja, a ako je nekome promakao, nije mogao naći informacije.

Sada svatko na stranici www.zagreb.hr, pod kategorijom katalog nekretnina, može pogledati koje su parcele na prodaju i što se na njima može graditi. Određena je i okvirna cijena četvornih metara na svakoj lokaciji, no ona će se ipak definirati na javnom natječaju. Ako Grad ne bude zadovoljan ponuđenom cijenom, potencijalnim kupcima može i odbiti prodaju za ponuđeni iznos.

Komentara 13

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:01 22.07.2014.

A molim lijepo što je dozvoljeno graditi na 153m2 ili 189m2????? Baraku?

MK
MKGRA
15:51 22.07.2014.

A kako je grad došao do tih parcela Meni su prije mjesec dana jednostavno utrnuli ZK ulozak od 200m2 i otvorili novi i sebe upisali bez ikakve obavijesti ,rijesenja ili nečeg i to je pravna država (Bandićeva) mafija

SA
sarajupu
15:24 22.07.2014.

Ma super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije